Apie lengvatą asmeniniam kompiuteriui įsigyti

Šių metų lapkričio 25 dieną įsigaliojo Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 21 straipsnio pakeitimas (Žin., 2006, Nr. 127-4821), kuriuo nustatyta, kad gyventojų pajamų mokesčio (GPM) lengvata taikoma, jei asmeninį kompiuterį su programine įranga ir/arba interneto prieigos įrengimą kartu su šiai prieigai reikalinga įranga gyventojas įsigyja per 2004-2009 metų laikotarpį.

Vadinasi, jei gyventojas minėta pajamų mokesčio lengvata dar nepasinaudojo 2004-2006 metais, jis turės teisę ja pasinaudoti, 2007-2009 metais įsigydamas asmeninį kompiuterį ir/arba interneto prieigos įrengimą kartu su šiai prieigai reikalinga įranga. Atkreipiame dėmesį, kad gyventojai, jau pasinaudoję šia pajamų mokesčio lengvata, daugiau ja pasinaudoti negali.

Pakeitimu taip pat nustatyta, kad pajamų mokesčio lengvata už 2007-2009 metų laikotarpiu patirtas išlaidas galės būti taikoma tik tuo atveju, jei asmeninis kompiuteris su programine įranga ir/arba interneto prieigos įrengimas kartu su šiai prieigai reikalinga įranga bus įsigyti iš juridinio asmens (įmonės ir pan.).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Specialistai konsultuoja su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.