Prezidento Valdo Adamkaus ir ponios Almos Adamkienės kalėdinis sveikinimas Lietuvos žmonėms

Mieli ir brangūs Lietuvos žmonės!

Šventų Kalėdų išvakarėse esame kartu su brangiausiais ir artimiausiais žmonėmis. Iš tolimiausių kraštų vieni mintimis, kiti iš tikrųjų grįžtame į gimtuosius namus ir apkabiname savo motinas ir tėvus, sūnus ir dukras, brolius ir seseris. Nuoširdžiai dalijamės Kalėdaičiu ir pasijuntame esantys vienos šeimos nariai.

Labai norėčiau, kad tokio bendrumo jausmas lydėtų ne tik mūsų didžiąsias šventes, bet ir kasdienybę. Padrąsinantis žvilgsnis, paguodžiantis žodis ar nuoširdi pagalba suartina ir sutvirtina ne tik šeimas. Būtent čia prasideda ir visavertis tautinės bei krikščioniškosios bendruomenės gyvenimas. Kiekvieno iš mūsų gyvenimas.

Mokėkime džiaugtis šia Dievo ir lemties duota dovana – gyvenimu. Nenuvertinkime jo ir, negailėdami pastangų, suteikime jam kuo daugiau grožio ir prasmės. Turėkime tiek išminties, kad mūsų gyvenimo neužgožtų smulkmenos, o atrastume ir atsiremtume į tikrąsias vertybes – tas, kurias gauname iš tėvų ir kurias privalome perduoti ateinančioms kartoms.

Visame pasaulyje šiandien linkima ramybės. Ir aš kiekvienam iš Jūsų linkiu dvasios ramybės, kai atsiveria giliausi jausmai ir tariami šilčiausi žodžiai. Nuoširdžiai linkiu, kad ateinančiais metais mūsų bendruomenę gaubtų bei šildytų tikėjimas, meilė ir viltis, o mūsų tautą lydėtų šviesa ir tiesa. Būkime ir mes tos šviesos ir tiesos nešėjai – savo darbais, savo neabejingumu. Būkime krikščioniškųjų ir bendražmogiškųjų tradicijų tęsėjai. Raskime meilės šalia esančiam žmogui dabar, sėdėdami prie Kūčių stalo, ir kiekvieną dieną, kiekvieną valandą. Nes būtent šį meilės jausmą kaip didžiausią dovaną mums paliko Kristus ir jo mokiniai. Tegu laimė ir jaukumas, šiluma ir meilė apgaubia Jūsų namus ir sielas.

Sveiki sulaukę Šventų Kalėdų.

Valdas Adamkus

Lietuvos Respublikos Prezidentas

Ponia Alma Adamkienė:

Šventų Kalėdų proga nuoširdžiai sveikinu visus Lietuvos vaikus, jų mamytes ir tėvelius – visus Lietuvos žmones. Teatneša šventinis rytas ir visi ateinantys metai į Jūsų namus juoką ir džiaugsmą, šilumą ir jaukumą. Tepasiekia gerumo žodžiai Jūsų širdis ir tikėjimo, meilės ir vilties šviesa tesušildo kiekvieną iš Jūsų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.