Išrinkti konkurso „Bitės plius laboratorija” nugalėtojai

Per beveik tris mėnesius – 40 realiai įgyvendintų mobiliojo interneto paslaugų, kurių autoriai – 61 Lietuvos studentas bei moksleivis. Tokiu produktyvumu išsiskyrė pirmasis šalyje konkursas „Bitės plius laboratorija”, suteikęs galimybę jaunimui realiai kurti mobiliojo interneto paslaugas. Šiandien įvykusios konkurso nugalėtojų apdovanojimo ceremonijos metu 5 geriausių konkursui pateiktų paslaugų autoriai pasidalijo 20 tūkst. litų prizų fondą. Be to, visiems paslaugų kūrėjams pasiūlyta dalyvauti „Bitės plius” partnerystės programoje bei ateityje kartu pristatyti sukurtas paslaugas rinkai.

„Nors pagrindiniai šalies universitetai IT srities studentams suteikia mobilių produktų programavimo pamatus, tačiau tik nedaugelis šias žinias pritaiko praktikoje. „Bitės plius laboratorijoje” siekėme padėti jaunuoliams paversti teoriją realiai veikiančiomis mobiliojo interneto paslaugomis. Ypač malonu, kad nemaža dalis konkurso dalyvių buvo moksleiviai – tai rodo augantį potencialą šioje srityje”, – sakė „Bitės” mobiliojo interneto vadovas Šarūnas Chomentauskas.

Konkurso dalyviai itin kūrybiškai ir praktiškai pažvelgė į tai, kas aktualu mobiliajame telefone. „Nemažai paslaugų kūrėjų siekė išspręsti aktualias problemas – pavyzdžiui, kokio numerio troleibusu geriau važiuoti iš taško A į tašką B, kaip patogiau išsikviesti taksi ar sužinoti, kokia daina skamba per radiją”, – sakė Š. Chomentauskas.

Šalies studentai ir moksleiviai konkursui „Bitės plius laboratorija” iš viso pateikė 87 paslaugų idėjas, iš kurių techniškai įgyvendinta 40. Aktyvumu išsiskyrė moksleiviai – jie pateikė net 27 iki galo baigtus darbus. Daugiausia užregistruota tinklo žaidimų, bylų keitimosi bei talpinimo, taip pat su viešuoju transportu susijusių idėjų.

Konkurso darbus septynių narių komisija vertino pagal keturis kriterijus: įgyvendinimą, praktiškumą, patogumą naudotis ir projekto idėjos originalumą. Didysis 10 tūkst. litų vertės „Grand Prix” prizas ir „Nokia N70” telefonas atiteko paslaugos „Vilniaus kelrodis” autoriams Antanui Vipartui ir Audriui Pilkšniui. Jie sukūrė paieškos sistemą telefone, kuri padeda greitai rasti optimalų kelionės viešuoju transportu Vilniuje maršrutą.

Antrąją ir trečiąją vietas pasidalinusioms komandoms už paslaugas „Radiomanas” (autoriai Marius Tverijonas ir Jaroslav Ozevič) ir „Centralizuotas taksi” (autoriai Marius Ramanauskas ir Algirdas Talačka) buvo įteikti 3,5 tūkst. litų vertės prizai. Du specialūs 1,5 tūkst. litų vertės prizai už geriausią WAP paslaugą merginoms atiteko paslaugoms „Dietos” (autoriai Dovilė Butkutė ir Ričardas Ričys) ir „Mano augintinis” (Artūras Paleičikas). Konkurso dalyviams pasiūlyta dalyvauti partnerystės programoje, kuri suteikia galimybę teikti komercines paslaugas „Bitėje plius”.

Konkursas „Bitės plius laboratorija” vyko nuo rugsėjo pradžios iki lapkričio vidurio. Jo dalyviai turėjo ne tik pateikti paslaugų idėjas, bet ir atlikti jų techninį įgyvendinimą, naudodamiesi savo ir „Bitės” suteiktomis priemonėmis. Konkursą planuojama tęsti ir kitais metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.