Neptūniečiai nesuspėjo į išvažiuojantį BBL traukinį

Antradienį paskutinėse SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionato pirmojo etapo A grupės rungtynėse Klaipėdos „Neptūnas” susitiko su Rygos „Barons/LMT” krepšininkais.

NEPTŪNAS – BARONS/LMT 68:77 (11:22, 21:16, 10:19, 26:20). Rungtyniavo ir taškus pelnė: „Neptūnui” – V. Pridotkas (17 min./5 tšk.), R. Dorsejus (35/16), E. Dainys (3/0), M. Mockus (5/3), E. Ežerskis (32/4), A. Petkūnas (23/7), M. Kasiulevičius (21/9), V. Buzas (1/2), V. Stanevičius (27/9), M. Anisimovas (37/13); „Barons/LMT” – M. Kravčenka (2/0), K. Maršalas (30/15), G. Maceina (16/8), E. Jeremanovas (26/10), M. Skirmantas (17/4), K. Berzinis (19/9), J. Kosuškinas (21/7), S. Ričas (23/10), M. Gulbis (10/0), A. Škėlė (36/14).

Šis susitikimas buvo labai svarbus abiem klubams. Mat per jį sprendėsi, kuris iš jų tiesiogiai pateks į BBL čempionato atkrintamąsias varžybas.

Klaipėdiečiams neužteko vien laimėti šias rungtynes. Jie turėjo latvių klubą įveikti didesniu nei devynių taškų skirtumu. To reikalavo situacija turnyrinėje lentelėje.

Visi koziriai buvo „Neptūno” krepšininkų rankose. Pirmiausia jie žaidė savo arenoje. Be to, svečiai po sunkių pirmadienio rungtynių su „Šiauliais” turėjo įveikti nelengvą kelionę autobusu į Klaipėdą. Tačiau šios aplinkybės neptūniečiams netapo pagalbininkėmis.

Antradienio susitikimo svarba buvo didžiulė. Stebėti rungtynių atvyko net SEB BBL valdybos pirmininkas, Latvijos krepšinio federacijos vadovas Ojarsas Kehrisas, jį atlydėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Šarūnas Kliokys. Latviai, bijodami, kad jų Klaipėdoje neskriaustų, atsivežė ir rungtynių komisarą Dainį Grinbergą bei vieną teisėją Jurį Kokainį.

Prieš rungtynes LKL vadovas Š. Kliokys neptūniečiui M. Anisimovui įteikė naudingiausio lapkričio mėnesio BBL žaidėjo prizą.

Susitikimo pradžia nebuvo rezultatyvi. Komandos darė daug klaidų, netaikliai mėtė, todėl rezultatas augo gana lėtai. Pirmiesiems jaudulį pavyko įveikti svečiams. Jie pirmojo kėlinio antroje pusėje žaidė labiau susitelkę ir pirmavo 22:11.

Tačiau neptūniečiai nepalūžo ir antrame kėlinyje ėmė likviduoti atsilikimą. Prasidėjus aštuonioliktai minutei po dviejų iš eilės M. Kasiulevičiaus pataikytų tritaškių rezultatas tapo lygus – 30:30. Vis dėlto likusią iki didžiosios pertraukos žaidimo atkarpą 8:2 laimėjo latviai ir buvo priekyje 38:32.

Antroje rungtynių pusėje sėkmingiau rungtyniavo „Barons” krepšininkai. Jie po trečio kėlinio įgijo penkiolikos taškų persvarą (57:42), o ketvirtame ketvirtyje pirmavo net 64:42. Šiuo momentu abejojančių svečių pergale jau neliko.

Neptūniečių žaidimas ketvirtame kėlinyje priminė išvažiavusį traukinį ir pavėlavusių į jį žmonių bėgiojimą po peroną.

Vis dėlto „Neptūno” vyrus reikia pagirti už tai, jog jie kovojo iki galo ir pralaimėjo rungtynes garbingu devynių taškų skirtumu – 68:77. Beje, tokią persvarą rygiečiai prieš klaipėdiečius turėjo ir per pirmo rato susitikimą (82:73).

Rungtynės parodė, kad jauna „Neptūno” komanda atsakingose rungtynėse dar nesubrendusi ištarti žodžio „reikia”.

Rezultatyviausiai „Neptūno” ekipoje žaidė legionierius R. Dorsejus, pelnęs 16 taškų.

Rygos klubui daugiausiai taškų pelnė taip pat užsienietis K. Maršalas – 15. Tik tašku nuo jo atsiliko naudingai rungtyniavęs Latvijos rinktinės žaidėjas A. Škėlė.

Taigi dabar „Neptūno” krepšininkams teks kovoti II divizione dėl likusių dviejų kelialapių į atkrintamąsias varžybas.

Po rungtynių „Neptūno” vyriausiasis treneris Robertas Kuncaitis sakė: „Žiūrovai galbūt ir nežinojo, kad net trys mūsų komandos pagrindiniai žaidėjai V. Pridotkas, E. Dainys ir M. Kasiulevičius negalėjo rungtyniauti iš visų jėgų. Jiems dėl traumų buvo suleisti nuskausminamieji vaistai. Negaliu pasakyti, kad vyrai nesistengė, bet „perdegė”. Jauna ir nepatyrusi mūsų komanda, matyt, dar nėra subrendusi mažiems stebuklams.”

Pasidomėjome ir apie aukšto Latvijos krepšinio boso O. Kehriso atvykimo į Klaipėdą tikslą.

Jis „Vakarų ekspresui” sakė: „Jūsų mieste lankausi pirmą kartą. Norėjau susipažinti su Klaipėda iš arčiau, susitikau su meru R. Taraškevičiumi. Mane domino „Neptūno” sporto arena, naujų sporto statinių perspektyva. Girdėjau, kad ruošiatės statyti naujus sporto rūmus Europos krepšinio čempionatui. Matyt, yra dėsninga, kad per rungtynes su „Neptūnu” pergalę šventė mūsiškiai. „Barons” yra geriau sukomplektuota komanda, turi galingus rėmėjus, kurie atlydėjo komandą į Klaipėdą.”

A grupėje dar liko sužaisti dvejas rungtynes: gruodžio 22 d. varžysis „Šiauliai” ir Valmieros „Lacplesa Alus” bei Vilniaus „Sakalai” ir „Barons/LMT”. Tačiau šių susitikimų baigtis jau yra mažiau svarbi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.