Eismą paralyžavo šarvuotis ir briedis

Dvi avarijos užvakar paralyžavo eismą greitkelyje Klaipėda-Vilnius: vienoje juostoje apvirto kariuomenės šarvuotį vežęs vilkikas, kitoje buvo užmuštas briedis, ir dėl to susidūrė kelios mašinos.

Antradienį, apie 15.50 val., Klaipėdos rajone, 30-ajame magistralės Klaipėda-Vilnius kilometre, vairuodamas tarnybinį automobilį MAN, saugaus greičio nepasirinko Lietuvos kariuomenės Kunigaikščio Vaidoto tiesioginės paramos logistikos bataliono pirmos tiesioginės paramos kuopos vyr. vairuotojas seržantas D. Č. (gim. 1969 m.), tad transporto priemonė apvirto kartu su tempiama priekaba bei joje pakrautu šarvuočiu M113.

Per incidentą žmonės nenukentėjo. Priekaba netrukus buvo atversta ir MAN su kroviniu sėkmingai pasiekė tikslą.

Minėto bataliono vadas Vidas Zabiela sakė, kad avarija įvyko iš Klaipėdos jūrų uosto į Kauną gabenant iš Vokietijos gautus renovuotus šarvuočius.

„Buvo plikšala, slidu. Sumėtė, ir dėl to įvyko avarija. Vairuotojas jau ne pirmus metus tarnauja kariuomenėje ir yra profesionalas. Jis buvo blaivus. Į įvykio vietą iš karto iškviesti policininkai, kurie surašė protokolą. Šarvuotis apgadintas nestipriai”, – tikino V. Zabiela.

Beveik tuo pat metu, maždaug toje pačioje vietoje, tik kitoje greitkelio juostoje, vilkikas patrenkė į kelią išbėgusį briedį. Netrukus į šalia pristojusį krovininį mikroautobusą rėžėsi kitas vilkikas. O galiausiai negyvą briedį dar pervažiavo lengvasis automobilis. Nors mašinos apgadintos gana žymiai, žmonės liko sveiki.

Dėl minėtų avarijų kurį laiką buvo paralyžuotas eismas abiem greitkelio juostomis.

Vakar, apie 9.30 val., netoli Jakų žiedo nuo kelio nuvažiavo ir vertėsi krovininis „Peugeot”. Vairuotojas tikina į šalikelę pasukęs vengdamas susidūrimo su priešais atvažiuojančiu „Seat” markės automobiliu, kuris kelią mikroautobusui užstojo lenkdamas kitą mašiną. „Seatas” iš įvykio vietos nuvažiavo nesustojęs. Asmenys, matę šį įvykį, prašomi paskambinti į Klaipėdos rajono PK tel. 470643 ar 112.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.