Kabantys akmenys elektrinės fone

Skulptūrų zona pramoniniame Kauno rajone plečiasi. Vakar pagaliau baigta montuoti vilniečio menininko Vlado Urbanavičiaus skulptūra „Kabantys akmenys”. Tai aštuntoji skulptūra prie Taikos prospekto formuojamoje skulptūrų zonoje.

Pagal architekto Lino Tuleikio parengtą projektą skulptūrų zona turėtų pasitikti iš Ateities plento į Taikos prospektą įsukusius vairuotojus ir lydėti juos iki pat transporto žiedo ties bendrove „Kraft Foods Lietuva”. Kasmet miesto ir rėmėjų lėšomis 2002 m. skulptūromis pradėtoje „apgyvendinti” teritorijoje pastatoma po vieną ar po keletą skulptūrų.

Skulptūrų zonos meninės dalies kuratorė, menotyrininkė Rasa Andriušytė-Žukienė, dar pernai atrinko įgyvendinti vilniečio skulptoriaus V.Urbanavičiaus kūrinį „Kabantys akmenys”. Tačiau skulptūros įkurdinimas ties Termofikacine elektrine užtruko.

Visą vasarą skulptorius gręžė skyles šimte akmenų, atvežtų iš Ukmergės rajono. Paskui buvo ieškoma krano, kuris galėtų į 4-5 aukštį pakelti akmenų „kekę”, kurios svoris – daugiau nei 31 tona. „Lietuvoje yra tik vienintelis kranas, galintis pakelti tokį svorį. Jį patį atgabeno du sunkvežimiai”, – pasakojo vienas projekto iniciatorių, galerijos „Meno parkas” direktorius Arvydas Žalpys.

Ore kabantys akmenys – įspūdingas vaizdas. A.Žalpys jį komentavo profesiniu požiūriu: „Manau, kad tai labiausiai vykusi skulptūra Kaune didelėje viešojoje erdvėje”. A.Žalpys patikino, kad ją apžiūrinėti meno gerbėjams nėra pavojinga. „Konstruktoriai ne vieną dieną skaičiavo, kad būtų saugu”, – teigė „Meno parko” direktorius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.