„Panevėžio” varžovai neįvertino

„Panevėžio” komandos vyriausiasis treneris Ramūnas Cvirka tvirtina, kad sėkmingą jo auklėtinių pasirodymą per LKL pirmojo rato varžybas lėmė geras pasirengimas sezonui bei tai, kad varžovai neįvertino jo komandos

„Panevėžio” krepšininkai šio sezono Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatą pradėjo puikiai. Panevėžiečiai per aštuonerias rungtynes iškovojo 5 pergales ir įsitvirtino trečiojoje turnyro lentelės vietoje. „Panevėžio” ekipa per pirmojo rato rungtynes nusileido tik LKL favoritams – Kauno „Žalgiriui” ir Vilniaus „Lietuvos rytui”, o po atkaklios kovos turėjo pripažinti Kėdainių „Nevėžio” pranašumą.

Geriau pasirengė

„Panevėžio” stratego Ramūno Cvirkos sėkminga sezono pradžia nenustebino, tačiau jis pabrėžė, kad tokią gerą poziciją išlaikyti bus sunku – varžovai 5 pergales iškovojusius panevėžiečius ims vertinti daug rimčiau.

– Treneri, ar tikėjotės tokios sėkmingos sezono pradžios?

– Sunku pasakyti. Nei tikėjomės, nei nesitikėjome. Kiekvieną kartą einame į aikštelę norėdami laimėti. Kol kas šios penkios pergalės dar nieko nereiškia – reikia sulaukti antrojo rato pabaigos. Tuomet bus matyti, koks iš tiesų yra komandos pajėgumas.

– Kas lėmė bene sėkmingiausią sezono pradžią „Panevėžio” ekipos istorijoje?

– Šiam sezonui gana neblogai pasirengėme. Manau, sezono pradžioje buvome geriau pasirengę, negu varžovai. Gal įtakos turėjo ir tai, kad priešininkai mūsų deramai neįvertino. Mūsų komandoje labai svarbūs yra aštuoni žaidėjai, jiems tenka didžiausias krūvis. Jeigu pusė jų nesužaidžia gerai, kovoti dėl pergalių tampa sunku. Jei visi jie rungtyniauja pagal savo galimybes, dažniausiai laimime.

LKL varžyboms – daugiau dėmesio

– Ar iš penkių pergalių per pirmąjį LKL ratą galite kurią nors išskirti?

– Idealiai tikrai nežaidžiame. Jeigu žiūrėtume į rezultatą, gera pergalė buvo prieš „Šiaulius”, tačiau puikiai laimėjome ir Klaipėdoje prieš „Neptūną”. Šios rungtynės mums buvo labai svarbios – klaipėdiečiai yra mūsų artimiausi priešininkai turnyro lentelėje.

– Ar antrame LKL rate trečią vietą išlaikyti bus labai sunku?

– Manau, kad bus sunku. Varžovai į mūsų komandą ims rimčiau žiūrėti. Be to, nereikia pamiršti, kad ekipoje nebėra į Ukrainą išvykusio puolėjo Nerijaus Varnelio, kuris aikštėje atlikdavo daug darbo.

– LKL ir Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) čempionatuose jūsų komandai sekasi labai skirtingai. Kodėl?

– Mūsų pogrupis SEB BBL varžybose yra daug stipresnis už kitą. Kartu su mūsų ekipa rungtyniauja dvi stipriausios Latvijos komandos bei Lietuvos ir Estijos čempionės. Pirmas SEB BBL rungtynes namie nedideliu skirtumu pralaimėjome „Ventspils” krepšininkams, o nuo to mačo viskas ėmė aiškėti. Norint iškopti į SEB BBL pirmąjį divizioną reikėjo laimėti visas rungtynes namie, išskyrus prieš „Lietuvos rytą”. Išvykoje iškovoti pergalę sunku, o jei nesugebi laimėti ir namie, tavo galimybės iškopti į kitą etapą yra labai nedidelės. Po pirmojo rato SEB BBL čempionate jau buvo beveik aišku, kad tarp 3 stipriausių grupės komandų nepateksime ir kovosime antrajame divizione.

Paaiškėjus, kad neturime daug galimybių patekti į pirmąjį divizioną, keitėsi komandos uždaviniai. Per antrąjį ratą nevengiau eksperimentuoti keisdamas komandos sudėtį, daugiau dėmesio skyrėme LKL čempionatui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.