„PKN Orlen“ investuos į Mažeikių gamyklą

Lenkijos naftos koncernas „PKN Orlen” per ateinančius penkis mėnesius planuoja investuoti į ką tik įsigytą Mažeikių naftos perdirbimo gamyklą 700-900 mln. JAV dolerių, interviu lenkų radijo stočiai „Radio PIN” vakar pareiškė „PKN Orlen” generalinis direktorius Igoris Chalupecas.

„PKN Orlen” užbaigė Lietuvos naftos komplekso „Mažeikių nafta” perėmimą už 2,34 mlrd. JAV dolerių praėjusį penktadienį, gruodžio 15 dieną.

„Manome, kad didžiąją dalį investicinių planų finansuos pati naftos perdirbimo gamykla”, – pridūrė I.Chalupecas.

Jo teigimu, neseniai nuo gaisro nukentėjusi naftos perdirbimo gamykla turėtų atstatyti visus gamybinius pajėgumus per ateinančius 6-9 mėnesius, o visiška Lietuvos naftos komplekso integracija į „PKN Orlen” struktūrą užtruks maždaug dvejus ar trejus metus.

Paklaustas apie naftos tiekimą naftos perdirbimo gamyklai, I.Chalupecas pabrėžė, kad tai nėra didžiausia problema. „Naftos tiekėjų yra daugybė… ir vienas iš tikslų – įvairinti naftos tiekimo šaltinius”, – pareiškė I.Chalupecas ir pridūrė, kad naftos perdirbimo gamykla gali veikti ir neturėdama rusiškos naftos.

Pasak „PKN Orlen” vadovo, pagrindiniai „Mažeikių naftos” produktų gavėjai – Amerikos ir Vakarų Europos rinkos ir Lenkijos koncernas, nenorintis jų prarasti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.