Policijos automobiliu – į nuosavas statybas

Klaipėdos policininkų nepriekaištinga veikla ir pavyzdingu elgesiu privalantis rūpintis uostamiesčio VPK Vidaus tyrimų grupės vyriausiasis tyrėjas Gediminas Savickas sau nėra toks griežtas.

Nors policininkai vis dar jaučia ir transporto priemonių, ir kuro stygių, šiam pareigūnui kolegų bėdos, matyt, nerūpi. Prieš korupciją policijoje kovojantis G. Savickas šią veiklą sėkmingai derina su namo statyba Ginduliuose, o į statybas važinėjasi tarnybiniu automobiliu.

G. Savickas, matyt, itin reiklus ir objekte plušantiems statybininkams, nes žalio perlamutro spalvos Klaipėdos VPK tarnybinis automobilis „Ford Mondeo” Ginduliuose iki šiol buvo matomas itin dažnai.

Įspūdingo dydžio šio Vidaus tyrimo grupės pareigūno raudonas mūras Ginduliuose iškilo dar vasarą. Šiuo metu vyksta vidaus apdailos darbai.

„Vakarų ekspreso” turimoje vaizdo medžiagoje aiškiai matyti, kad tarnybinis „Ford Mondeo” prie pastatyto dviejų aukštų namo Ginduliuose stovėjo gruodžio 12, 15 ir 18 dienomis.

Vakar mūsų dienraštis norėjo tiesiai paklausti minėtojo pareigūno, kodėl jis nesibodėjo įsivelti į galimą viešųjų ir privačiųjų interesų konfliktą.

G. Savickas pokalbio telefonu metu pakvietė susitikti jo darbo kabinete, tačiau žurnalistams pasirodžius po penkiolikos minučių netikėtai persigalvojo.

Vidaus tyrimo grupės pareigūnas ėmė teisintis neturįs įgaliojimų atsakinėti į žurnalistų klausimus ir ragino kreiptis į Klaipėdos VPK atstovą spaudai Albiną Strumylą.

Išgirdęs, kad domimasi jo kelionėmis ir statybomis Ginduliuose, G. Savickas aiškino, jog namą pasistatė pardavęs turėtą nekilnojamąjį turtą Priekulėje, visi sandėriai – deklaruoti.

Pareigūnas tikino, kad ne tik rūpinasi statybų darbais, bet ir pats aktyviai dalyvauja procese, kai tik turi laisvo laiko.

O važinėjimąsi tarnybiniu automobiliu asmeniniais reikalais G. Savickas grindė nenormuotu darbo grafiku. Esą kai tik vadovybei prireikia jo, iš statybvietės jį ir paima atsiųstas Klaipėdos VPK automobilis, nors aiškiai užfiksuota, kad pareigūnas į Gindulius atvažiuoja ir išvažiuoja policijos fordu vienas, be vairuotojo.

Be to, visų uostamiesčio policininku baubu vadinamas vyr. tyrėjas tikino, kad istorijos su tarnybiniu automobiliu paviešinimas – specialiai prieš jį nukreiptas puolimas.

Anot G. Savicko, jo mundurą bando suteršti skandalingai pagarsėję ir iš policijos atleisti asmenys.

G. Savicko pavardė su galimais pažeidimais viešai susiejama ne pirmąkart. Prieš pusketvirtų metų Šventojoje jį sustabdę kolegos policininkai įtarė, kad G. Savickas – neblaivus.

Pats pareigūnas tąkart taip pat tvirtino, kad šis incidentas buvo surežisuotas siekiant jį sukompromituoti. G. Savickas tikino, kad tą vakarą jam priklausantį automobilį „Mercedes-Benz 200” tamsintais stiklais vairavo ne jis, o draugas.

Klaipėdos VPK atstovas spaudai A. Strumyla, paprašytas prisiminti šios nemalonios istorijos baigtį, sakė, kad tąkart G. Savickas visiškai reabilitavosi, jam skirtą baudą teisme apskundęs ir bylą laimėjęs.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.