Gyvos gėlės ant eglutės

Floristai siūlo kalėdines ir naujametes kompozicijas vietoje žaisliukų puošti įvairiaspalviais žiedais

Nors žiema ir žydinčios gėlės atrodo sunkiai suderinami, floristai siūlo kaip tik tokį netradicinį sprendimą. Šiemet parodų centre „Litexpo” surengtoje parodoje-konkurse „Žiemos puokštė 2006” profesionalai dalyvavo tik nekonkursinėje ekspozicijoje. Ji išsiskyrė tuo, kad beveik visose šventinėse kompozicijose buvo naudojamos gyvos gėlės.

Gėlių salono „Florisima” meistrai iš sidabrinės eglutės šakų sukomponuotą floristinę eglutę papuošė ryškiai geltonomis tulpėmis, sumerktomis į perregimo stiklo kolbas. Iš baltais dažais tarsi šerkšnu apipurkštų pušies šakų paruošta stilizuota eglutė puošiama baltomis tulpėmis.

Iš žalių miško samanų padaryta šventinė kompozicija dekoruota intensyvios rausvos spalvos orchidėjų žiedais. Tokiais pačiais žiedais ir raudonomis uogomis papuoštas ir „Florisimos” sukurtas advento vainikas. Jis dvelkia gyva gamta, tarsi būtų ką tik atkeliavęs iš miško.

Medžio kamiene įtaisytoje kalėdinėje kompozicijoje šalia natūralių putino šakelių, apkibusių raudonomis uogomis, įkomponuoti vazonėliuose augantys trapūs balti ir raudoni amarilių žiedai bei hiacintai. Tai labai praktiška: ilgai nenuvys, tereikės tik retkarčiais palaistyti.

Salono „Gėlių kampelis” meistrai vietoje tradicinės eglutės sukūrė apverstos piramidės formos kompoziciją iš pušies šakelių, ją dekoravo baltais amarilių žiedais. Floristė Audronė Sabalytė-Bubulienė siūlo netradicinį žaismingą sprendimą – iš pjuvenų padarytus kailinėlius papuošė spalvingų eglutės žaisliukų apykaklaitėmis ir sukabino ant nuo lubų nuleistų virvelių.

Įdomių idėjų nestigo ir „Žiemos puokštėje” dalyvavusiems moksleiviams. Viena iš konkurso rengėjų, Lietuvos floristų asociacijos prezidentė Genovaitė Zuokienė apgailestavo, kad konkurse nedalyvavo profesionalai, tačiau įžvelgė ir privalumų: moksleiviai parodė, kad ir iš paprastų, nebrangių medžiagų, įvairios gamtinės medžiagos pasitelkus fantaziją galima sukurti puikių šventinių puošmenų, kuriomis labai tiks dekoruoti namus prieš Kalėdas.

Moksleivė Aistė Kulbytė iš Jonavos eglutę sukomponavo iš džiovintų klevo lapų, nupurkštų auksine spalva. Lauryna Marcinkevičiūtė sukūrė eglutę iš kankorėžių, Aistė Mickevičiūtė – iš samanų, papuoštų sidabrine spalva nudažytais graikiškais riešutais. Kiti konkurso dalyviai eglutę pynė iš šakų, šiaudų, džiovintų pelynų lapų, o puošė uogomis, lapais, džiovintomis gėlėmis, vaisiais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Gyvos gėlės ant eglutės"

  1. juste

    labas 😳

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.