Žmogžudystes išprovokavo alkoholis

Kriminalistams netrūksta darbo narpliojant vieną po kito įvykdytus nusikaltimus

Ringaudų gyvenvietėje sekmadienio rytą rasto jaunuolio asmenybė vakar policijai buvo žinoma tik labai miglotai. Tuo tarpu kur kas mažesniu galvos skausmu Kauno miesto bei rajono teisėsaugininkams tapo dvi tą pačią dieną ir kone tokiomis pačiomis aplinkybėmis įvykdytos žmogžudystės, kurių kaltininku vienareikšmiai įvardijamas alkoholis.

Vaikino tapatybė nenustatyta

Kauno rajono teisėsaugininkams vakar pavyko sužinoti sekmadienį Ringauduose aptikto žiauriai nužudyto jauno vyro amžių bei vardą. Paaiškėjo, kad kraupaus susidorojimo auka tapo 26-erių metų Nerijus. Daugiau duomenų teisėsaugininkai teigia neturintys, todėl bet kokia visuomenės pagalba jiems vis dar būtų itin pravarti. Pareigūnai pripažįsta, kad nežinia tampa kliūtimi sėkmingam nusikaltimo tyrimui, tačiau viliasi, jog žmogžudystės aplinkybių aiškinimasis ilgam neįstrigs.

Ringaudų gyvenvietės Beržų gatvėje esančio metalinių garažų masyvo teritorijoje kraujo klane gulintis išrengtas jaunuolio lavonas aptiktas sekmadienį anksti ryte ant betoninio vieno iš garažų įvažos grindinio. Ant jo kūno tebuvo juodos kojinės ir tamsiai mėlynos apatinės kelnaitės. Velionio galvos srityje aptiktos dvi kirstinės žaizdos, galėjusios tapti jo mirties priežastimi. Nužudytasis buvo apie 170-175 centimetrų ūgio, smulkaus sportiško sudėjimo, rusvų plaukų, mėlynakis. Ant dešiniojo peties matyti išblukusi gyvatės formos tatuiruotė.

Ši žmogžudystė priskiriama sunkių nusikaltimų kategorijai, o tokie kraupūs incidentai, pasak pakaunės teisėsaugininkų, gan retas reiškinys. Pabrėždami, kad šis nusikaltimas yra reto žiaurumo, pareigūnai sako toliau laukiantys bet kokios visuomenės informacijos, galinčios padėti dar tiksliau nustatyti nužudytojo tapatybę bei išaiškinti šį šiurpų nusikaltimą.

Įsiuto pritrūkęs gėrimų

Dar du mirtinu kraujo praliejimu pasibaigę nusikaltimai praėjusio savaitgalio išvakarėse buvo įvykdyti Kauno mieste bei rajone. Abi žmogžudystės savo aplinkybėmis labai panašios viena į kitą: nusikaltimų metu nužudyti vienodo amžiaus vyras ir moteris, o nužudymais įtariami pas juos besisvečiavę ir kartu alkoholiniais gėrimais vaišinęsi sugėrovai.

Penktadienį anksti ryte Kaune, Draugystės gatvėje, viename iš daugiabučių, rastas 59-erių metų moters lavonas su kraujosruvomis veido srityje ir kitokiomis smurto žymėmis. Pirminiais duomenimis, moteris mirė nuo sugėrovo kumščių. Pastarasis netrukus buvo sulaikytas. Už savo auką aštuoneriais metais vyresniam vyriškiui konstatuotas vidutinis girtumo laipsnis (1,9 promilės).

Teisėsaugininkų duomenimis, auštant penktadieniui kivirčas tarp sugėrovų kilo dėl alkoholio. Teigiama, kad į svečius atėjęs vyriškis atsinešė svaigalų, o po to neva jų pasigedo. Pritrūkus gėrimų, kaipmat įsiplieskė konfliktinė situacija, kuri netrukus peraugo į moters mirtimi pasibaigusias muštynes. Kol kas nėra tiksliai nustatyta moters mirties priežastis. Visa tai tikimasi sužinoti gavus teismo medicinos ekspertų išvadas.

Dainavos policijos komisariate dėl nužudymo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį kuruojančių Kauno apygardos prokuratūros pareigūnų teigimu, Kauno miesto apylinkės teismas 67-erių metų įtariamajam paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą – dviem mėnesiams.

Teisinasi neleidusi nusigerti

Tuo tarpu Kauno rajone, Piliuonoje, esančioje sodų bendrijoje penktadienio vakarą vykusios sugyventinių išgertuvės taip pat virto kruvina drama. Šįkart žmogžudystės auka tapo 59-erių metų vyriškis, kuriam gyvybę atėmė vieninteliu peilio dūriu į krūtinės sritį smogusi viešnia.

Iškart po įvykdyto nusikaltimo atvykę policijos pareigūnai sulaikė pas nužudytąjį penktadienio vakarą besisvečiavusią ir kartu su juo girtuokliavusią metais jaunesnę neblaivią moterį, prisistačiusią jo sugyventine. Ji pati po tragiškos kivirčo atomazgos nubėgo pas kaimynus iškviesti greitosios medicinos pagalbos, tačiau atvykę medikai vyrui jau nebegalėjo niekuo padėti, o tik konstatavo jo mirtį.

Pirminiais duomenimis, vos prieš porą dienų savo vardadienį paminėjusios moters įtūžį išprovokavo perdėtas vyriškio polinkis į alkoholį, dėl kurio ir kilo konfliktas. Įtariamoji teisinosi nenorėjusi leisti savo bičiuliui daugiau gerti, todėl mėginusi jį neva sudrausminti rankose turėtu peiliu. Nuo patirtų sužalojimų šis mirė vietoje.

Įtariamosios teigimu, kai kolektyvinio sodo šeimininkas užsiminė norįs dar šiek tiek pasivaišinti degtine, tuo metu ji lupo obuolius ir nesusitvardžiusi atbula ranka smogė vyriškiui į krūtinę. Tuo tarpu ekspertai nelinkę aklai pasikliauti įtariamosios parodymais, mat pagal jos išdėstytą versiją menkai tikėtina, kad toks netikėtas dūris peiliu atneštų tragiškas pasekmes. Kol kas specialistai aiškinasi, ar iš tiesų šis nusikaltimas galėtų būti priskiriamas netyčiniam.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.