,,Kalėdos amžinai” – vaikų kūrybiškumo išbandymas didžiojoje scenoje

„Ar Kalėdos išliktų stebuklingos, jeigu tęstųsi ištisus metus?” (Kalėdų Senelis).

Gruodžio 19 d. 18 val. Lietuvos vaikų ir jaunimo centro (LVJC) Didžiojo salėje vyks, ko gero, masiškiausias šventinis-kalėdinis spektaklis vaikams ir jaunimui ,,Kalėdos amžinai”.

Daugiau kaip 150 įvairius Lietuvos vaikų ir jaunimo centro būrelius, studijas, kolektyvus lankančių jaunųjų dainininkų, šokėjų, aktorių vilniečiams pristato jau tradiciniu tapusį Kalėdinį spektaklį.

Anot renginio organizatorės, LVJC vaikų ir jaunimo vokalinės džiazo grupės ,,Tix” vadovės Aušros Norvilaitės, šio spektaklis unikalus tuo, kad vaikai scenoje atsiskleidžia visapusiškiau nei įprastai. Dainininkai (jų šiame muzikiniame renginyje dauguma) ne tik dainuoja, bet ir šoka, atlieka dramos etiudus. Toks savęs išbandymas kitoje veikloje nėra įprastas dalykas vokalo studiją lankančiam jaunuoliui. Kiekvienas renginio dalyvis atlieka vaidmenį, kuris sujungia įvairius meno žanrus.

„Ištisus metus dirbome su vaikais, lavindami jų gebėjimą improvizuoti, laisvai jaustis scenoje, pasitikėti savimi, laisvai improvizuoti netikėtose situacijose, kurių mūsų gyvenime apstu. Beje, sceninius kostiumus taip pat susikūrė patys vaikai. Tai ir kaimiečiai, ir viščiukai, ir karvės, ir paršeliai”, – pasakojo Aušra. Spektaklyje kiekvienam vaikui suteikiamas erdvė saviraiškai. „Mano, kaip režisierės darbas buvo padaryti taip, kad nė vienas vaikas (iš daugiau nei pusantro šimto) neliktų nepastebėtas,” – kūrybiniais įspūdžiais dalijosi renginio organizatorė.

Teatralizuotame koncerte profesionalių aktorių nėra. Vaidmenis atlieka jaunieji džiazo studijų ,,Tix” ir ,,Kivi” dainininkai, taip pat LVJC būrelių vadovai: Loreta Zinkevičienė (džiazas mažiesiems) ir Andrius Zaidovas (Rytų kovos menai). Svarbius vaidmenis atlieka dainų ir šokių ansamblio ,,Ugnelė” ugdytiniai bei šiuolaikinių šokių kolektyvo šokėjai.

Tokį kalėdinį teatralizuotą koncertą Lietuvos vaikų ir jaunimo centras jauniesiems vilniečiams pristato jau penktąjį kartą. Prieš penkerius metus pradėta tradicija kurti kalėdinę pjesę tęsiama ir šiais metais.

Teatralizuoto koncerto trukmė – 1,5 val.

Bilieto kaina – 5 Lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.