Spaudos kioskuose darosi karšta

Jau kone savaitė Lietuvos gyventojai mokesčius už vandenį bei šildymą gali susimokėti ir spaudos kioskuose.

Ši paslauga nemokama, tad, pasak bendrovės „Lietuvos spauda” atstovų, normalu, kad prie kioskų rikiuojasi žmonių eilės.

„Iš tiesų praėjusią savaitę buvome pradėję panikuoti, nes paaiškėjo, jog mūsų spaudos kioskuose esantys skaitytuvai ne visada lengvai nuskaito vadinamuosius barkodus. Kadangi šios paslaugos tikslas – viską atlikti nemokamai ir greitai, šis trikdis šiek tiek galėjo erzinti ir žmones, ir kioskų darbuotojus. Tačiau sutarėme su paslaugų teikėjais, kad brūkšniniai kodai bus šiek tiek pakoreguoti ir ateityje tokių problemų neturėtų būti”, – pasakojo bendrovės „Lietuvos spauda” Informacinių technologijų skyriaus vadovas Vytautas Vaitkus.

Jis, be kita ko, užsiminė, kad kartais patys klientai ateina netinkamai pasiruošę – neužpildę reikiamo kvito arba, pavyzdžiui, pasirašę ant brūkšninio kodo – tai taip pat gaišina kiosko pardavėjų darbą.

„Kioskų pardavėjos turi tik nuskenuoti kvitą ir paimti pinigus. Dabar normalu, kad darbuotojai pyksta, jiems karšta, nes padaugėjo darbo”, – akcentavo V. Vaitkus.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo” Pardavimų departamento viršininko Dangero Aleksandrovo duomenimis, kitų metų pradžioje už vandenį klaipėdiečiai galės susimokėti ir prekybos centro „Norfa” kasose.

„Planuojama, kad žmogus mokėdamas už prekes bet kurioje kasoje galės susimokėti ir už vandenį”, – sakė D. Aleksandrovas.

Kol kas spaudos kioskuose negalima atsiskaityti už dujas ir kitus komunalinius mokesčius, kurie surašomi į mokesčių knygelę. Tačiau, anot V. Vaitkaus, deramasi ir su šiais paslaugų teikėjais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.