„flyLAL“ pervežė daugiausiai keleivių

Su prekės ženklu „flyLAL” veikianti didžiausia lietuviško kapitalo aviakompanija „flyLAL – Lithuanian Airlines” („flyLAL”) spalio ir lapkričio mėnesiais pervežė atitinkamai 42,7 tūkst. ir 34,3 tūkst. keleivių. Pagal šį rodiklį ji ir toliau išlieka keleivių pervežimo oro transportu lydere Lietuvoje.

Aviakompanijos rodikliai, lyginant su pernai tuo pačiu laikotarpiu, išaugo atitinkamai 4,7 proc. ir 6,5 proc. Oficialiais Lietuvos oro uostų pateiktais duomenimis, iš Vilniaus ir Palangos keleivius skraidinanti „flyLAL” lenkė savo konkurentes. Latvijos aviakompanija „airBaltic” spalį ir lapkritį iš Vilniaus skraidino atitinkamai 41,4 tūkst. ir 33,8 tūkst. keleivių, Vokietijos „Lufthansa” – 7,5 tūkst. ir 4,8 tūkst. keleivių.

Reguliariuosius ir užsakomuosius reisus vykdanti aviakompanija spalio mėnesį iš viso įvykdė 446 reisus. Kiekvienu reisu spalį „flyLAL” vidutiniškai skraidino po maždaug 96 keleivius.

Šių metų lapkričio mėnesį, lyginant su pernai tuo pačiu laikotarpiu, aviakompanija įvykdė beveik 17 proc. (402 reisai) skrydžių daugiau, keleivių skaičius lyginamuoju laikotarpiu išaugo beveik 2 tūkst.

„Daugiau kaip prieš metus, iki įmonės privatizavimo, neretai lėktuvai skraidydavo pustuščiai. Sugebėjome optimizuoti keleivių srautus ir padidinti vidutinį orlaivių užpildymo koeficientą”, – teigia aviakompanijos generalinis direktorius Arūnas Griškėnas.

Per vienuolika šių metų mėnesių orlaivių užimtumo koeficientas buvo 64,58 proc., kai tuo tarpu pernai per tą patį laikotarpį šis rodiklis siekė 59,51 proc.

A. Griškėnas prognozuoja, jog kitąmet keliaujančių per Vilniaus oro uostą keleivių skaičius augs panašiais tempais kaip ir šiemet – apie 13 proc. „Viskas priklausys nuo plėtros galimybių. Spartaus keleivių skaičiaus augimo tikimės 2009 m., kuomet planuojama baigti „flyLAL Group” naujojo keleivių terminalo statybas”, – sako „flyLAL” vadovas.

Planuojama, kad dar pirmaisiais metais naujasis keleivių terminalas turėtų aptarnauti 0,5 mln. keleivių, 2010 m. jų skaičius turėtų padidėti iki 0,8 mln. ir 2011 m. pasiekti 1,5 milijono.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.