Kalėdinis augalas – puansetija sukurs šventinę nuotaiką!

Puansetija, populiariai vadinama Kalėdų žvaigžde, – toks pat būtinas didžiausios metų šventės atributas, kaip ir Kalėdų eglutė. Kasmet vis daugiau žmonių Kalėdų stalą puošia ir šiais ypatingais augalais. Puansetija jau tampa kalėdinio laikotarpio gėlių karaliene. Ji yra populiariausia dovanojama gėlė šiuo metų laiku.

„Kiekvienoje šeimoje turėtų žydėti bent po vieną Kalėdų žvaigždę. Ji – sėkmės, geros nuotaikos ir turtų simbolis”, – pasakoja bendrovės „Žiežmarių gėlės” direktoriaus pavaduotoja gamybai, agronomė Virginija Budrevičienė.

Akį traukia ir džiugina sodrios šios rūšies gėlių spalvos ir dekoratyvumo suteikiantys nusispalvinantys viršutiniai lapai. Tamsiai žali lapai ir ryškus, spalvingas žiedynas – būtent taip turi atrodyti sveikas augalas.

Nors įprasta puansetijos spalva – raudona, Lietuvoje išauginamos įvairiaspalvės kalėdinės gėlės. Bendrovės „Žiežmarių gėlės” šiltnamiuose galima rasti ir gelsvą, ir rožinę, ir mūsų šalyje dar labai retą – margalapę – Kalėdų žvaigždės rūšį.

Puansetija – gėlė „lepūnėlė”. Ji mėgsta šilumą: patalpoje, kur ji auga, turėtų būti ne mažiau 20 laipsnių šilumos. Specialistai pataria jos neperlieti ir nelaikyti tose vietose, kur gali būti skersvėjų. Žydėjimo laikotarpiu Lietuvoje išaugintų gėlių tręšti nebūtina, nes jos parduodamos jau patręštos.

Puansetija, arba Kalėdų žvaigždė, anot specialistų, ne tik puošia aplinką, bet ir siurbia kenksmingas chemines medžiagas, aktyvina širdies veiklą, gerina kraujotaką ir net išsklaido slogią nuotaiką.

Pirkdami gėlę įsitikinkite, ar tai Lietuvoje išaugintas augalas. Jeigu gėlei teko ištverti ilgą kelionę, būti tamsoje, šaltyje ir drėgmėje, tai ji greitai nuvys ir nebeteiks namams džiaugsmo. Lietuvoje išaugintos gėlės, skirtingai nei importinės, nepatyrė pervežimo „traumų”, todėl širdį džiugins ne vienerias Kalėdas.

Jei norite, kad gėlės gyvenimas būtų ilgas, agronomė V.Budrevičienė pataria po žydėjimo laikotarpio sukuri puansetijai „miego” laikotarpį. Tris mėnesius puansetiją reikia laikyti 12-15 laipsnių temperatūroje. Balandį patrumpinti šakeles ir persodinti. Tuomet laikyti šviesoje, šiltai, kas savaitę tręšti.

Puansetija pavadinta „Kalėdų žvaigžde” dėl savo panašumo į žvaigždę. Ir dar dėl to, kad jos visas grožis atsiskleidžia per didžiausias metų šventes. Ši Kalėdų gėlė sukuria tikrą Kalėdų dvasią! O jos skleidžiama gaivinanti ir žydinti energija atneša jaukumą ir šilumą į Kalėdomis alsuojančius namus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , .

3 atsiliepimai į "Kalėdinis augalas – puansetija sukurs šventinę nuotaiką!"

  1. tika

    😛 ziauriai aciu… labai padejo si naujiena 😯

  2. renata

    aš turiu šią gėlę,bet nukrito raudoni lapai ir ta šakelė nudžiuvo jau po kalėdų,tačiau šoninės šakos išleido naujų ugliukų jie žaliomis viršunėmis ,laistau tik į vazono lėkštelę ,gal kada ir vėl pražidės…

  3. Irina

    aš irgi turiu šią gėlę,stovi pavesi jai patinka

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.