Argentinietis tyrinėtojas: A. Hitleris mirė 1964 metais Paragvajuje

Daugiau nei prieš šešiasdešimt metų savo bunkeryje Berlyne nusižudė, ko gero, didžiausias XX amžiaus piktadarys Adolfas Hitleris.

Nevisiškai sudegusį jo kūną užkasė sviedinio išraustoje duobėje. Po kelių dienų Trečiojo reicho fiurerio ir jo žmonos Evos Braun palaikus aptiko sovietų kariai.

Atlikus daugybę ekspertizių ir apklausus liudininkus, Maskvoje nutarė, jog tai išties A. Hitleris. Jo palaikus keletą kartų laidojo, iškasė ir vėl laidojo.

Paskutine fiurerio poilsio vieta tapo sovietų karinis dalinys Magdeburge. 1970 metais, prieš perduodant šią teritoriją vokiečiams, A. Hitlerio, E. Braun ir Gebelsų šeimos palaikai slaptu Leonido Brežnevo įsakymu buvo sudeginti, o pelenai nuo tilto suberti į Biderico upelį.

Tačiau ir šiandien ne visi pritaria oficialiajai versijai. Ieškant „pasprukusio Hitlerio”, atlikta šimtai tyrimų, parašyta daugybė knygų. Jo ieškota Ispanijoje, Lotynų Amerikoje ir net Antarktidoje. Argentinietis rašytojas Abelis Bastis neseniai paskelbė savą versiją, kaip kruviniausias Europos diktatorius baigė savo dienas.

Pabėgimas iš Berlyno

A.Bastis rašo, kad Trečiojo reicho vadai dar 1943 metais pradėjo ieškoti patikimesnės slėptuvės. Pasirengimas evakuacijai buvo laikomas griežčiausioje paslaptyje – G.Miuleris ir M.Bormanas, prižiūrėdami vienas kitą, neleido nutekėti informacijai.

Statytinių vardu Argentinoje buvo atidaromos bankų sąskaitos, steigiamos nedidelės kompanijos, perkamos fermos. Nacių emisarai apsigyveno viešbučiuose – savo vadų „perėjos punktuose”. Kartu buvo deramasi su sąjungininkais. Neva už Trečiojo reicho auksą ir technologijas jie sutiko A. Hitlerį ir jo parankinius palikti ramybėje.

1945 metų balandžio pabaigoje prasidėjo operacija „Seralis”. Iš degančio Berlyno, kurį kaudamasi užiminėjo sovietų kariuomenė, ištrūko keli lėktuvai. Jais nacistinės Vokietijos „viršūnėlės” buvo skraidinamos į Ispaniją, po „draugo Franko” sparneliu. Iš ten povandeniniais laivais išplaukė į Kaleta-de-los-Loros užutėkį Argentinoje.

Autorius tvirtina, kad tame rajone, kur A. Hitleris išlipo į krantą, 30 metrų gylyje po smėlio ir dumblo sluoksniu aptikti trys povandeniniai laivai. Argentinos kariškių archyvuose apie juos net neužsimenama. Taip prasidėjo naujas nacių vado gyvenimas Lotynų Amerikoje.

Jis gyveno iki 1964 metų

Bėgliai traukė seniai nubrėžtu maršrutu. Savo namuose juos priiminėjo žmonės, palaikę ryšius su naciais ir artimi Argentinos diktatoriui Chuanui Peronui. Su kai kuriais iš jų, pavyzdžiui, Eikhornų šeima, A. Hitleris bendravo iki pat mirties.

A.Bastis pateikia tų namų tarnaitės parodymus. Ji savo akimis matė „pusbrolį” – taip jos šeimininkai vadino nacių lyderį.

FTB dirbęs Eikhornų sodininkas taip pat pranešė apie Argentinoje matytą Trečiojo reicho vadą. Knygos autorius šios organizacijos archyvuose aptiko neseniai slaptumo netekusį jo pranešimą.

A.Bastis teigia, kad A. Hitleris ne tik išgyveno iki 1964 metų, bet ir turėjo vaikų. Neva esama jo, Evos Braun bei jų vaikų nuotraukų. Tačiau anot oficialios versijos, Vokietijos fiureris vaikų neturėjo ir negalėjo turėti. Unikalių nuotraukų savininkai „kol kas nepasirengę jų spausdinti”.

Diktatorius paskutines dienas gyveno Paragvajuje, kurio vadovas neslėpė savo simpatijų Trečiajam reichui. Jis mirė ant žmonos ir vaikų rankų, taip ir neatsakęs už savo piktadarystes. Tačiau autorius labai miglotai kalba apie A.Hitlerio kapo vietą ir apie tai, kur dabar gyvena jo šeima. Matyt, šią medžiagą saugo naujai sensacingai knygai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.