Į „Euroviziją“ nesiveržia

Garsūs Klaipėdos atlikėjai šiemet it susitarę ignoruoja nacionalinę „Eurovizijos” atranką.

Dėl kelialapio į gegužę Helsinkyje vyksiantį konkursą, tikėtina, varžysis tik viena uostamiesčio garsenybė – sparčiai populiarėjantis, tačiau prieštaringai vertinamas dainininkas Mindaugas Jonušas, geriau žinomas Minedo pseudonimu.

Tempia gumą

Vakar buvo paskutinė diena pateikti paraiškas „Eurovizijos” atrankos rengėjams.

Pasak konkurso koordinatoriaus Lietuvoje Jono Vilimo, jau tapo įprasta, kad muzikantai ar jų prodiuseriai paraiškas susigriebia pateikti ne tik paskutinę dieną, bet ir paskutinėmis minutėmis.

Tad apie Klaipėdos atstovų ar apskritai pretendentų pavardes, tikino J.Vilimas, kalbėti dar ankstoka.

LTV muzikos laidų prodiuseris prisipažino nesiklausęs ir kūrinių: „Kol kas viską deduosi į krūvą”.

J.Vilimas šiuo metu teigė galįs daryti tik vieną prielaidą – šiemet norinčiųjų dalyvauti „Eurovizijos” atrankoje bus mažiau nei pernai.

Dar ieško „elementų”

Minedo vadybininkas Romas Ramšas „Klaipėdai” patvirtino, kad atlikėjo paraiška „Eurovizijos” atrankos rengėjams pateikta.

Dainininkas konkursui parengė dainą apie meilę „Ich bin dein” („Aš esu tavo”), kurioje, pasak R.Ramšo, „lietuviški žodžiai maišysis su vokiškais”.

Pasak vadybininko, vokiečių kalba pasirinkta siekiant į konkursą įnešti ką nors nauja.

R.Ramšas teigė dar negalįs pasakyti, kaip atrodys jo globojamo dainininko „eurovizinis” pasirodymas. „Tai bus arba profesionali pora, kuri šoks, arba go go šokėjos ir kažkas galbūt neįprasto, kažkas su vokiškais elementais, iš vokiečių laikų ar kažkas panašaus”, – aiškino jis.

Vadybininkas neneigė, kad laimėti norisi, tačiau tai esą gali labai sutrukdyti intensyviai Minedo koncertinei veiklai.

Išgarsėti galima kitaip

„Aš iš viso nežinau, kas toks tas Minedas”, – paklaustas, kaip vertina šio atlikėjo pasiryžimą dalyvauti „Eurovizijos” atrankoje, tarė Edmundas Kučinskas.

Populiarus uostamiesčio dainininkas įsitikinęs, kad šiam konkursui atlikėjas turi būti ne tik pribrendęs, bet ir gerai pasirengęs. „O daugelis dalyvauja tiesiog, kad dalyvautų”, – pastebėjo jis.

Pasak E.Kučinsko, jis pats šįkart tinkamos „eurovizinės” dainos negalėjo pasiūlyti, todėl ir atrankoje nusprendė nedalyvauti.

Žinomų uostamiesčio atlikėjų Andriaus Rimiškio, Amberlife bei grupių „Mango” ir „Raketa” prodiuseris Gintaras Bendžius taip pat patvirtino, kad niekas iš šių dainininkų į „Euroviziją” nesiveržia.

Jis teigė matąs kur kas veiksmingesnių būdų išgarsėti nei dalyvaujant šiame konkurse. Tokias viltis G.Bendžius labiau sieja su „MTV Lietuva” kanalu.

„Pastaruosius 20 metų nežinau nė vieno atlikėjo, kuris po „Eurovizijos” būtų tapęs plačiai žinomas bent jau Europoje, rengtų koncertinius turus”, – aiškino G.Bendžius.

Septintąkart nesiryžo

Nepaisant to, prodiuseris mano, kad „Eurovizija” yra pozityvus konkursas išgarsėti jauniems atlikėjams. „Tačiau norėtųsi, kad atrankoje dalyvautų rimtesni atlikėjai ir neatsitiktų taip, kad tauta išsiųstų į konkursą Minedą”, – pridūrė prodiuseris.

„Kaip pasakė A.Mamontovas, jei gali neiti, neik”, – juokavo „bavaras” Deivydas Zvonkus.

Net šešis kartus laimę nacionalinėje atrankoje bandžiusi „Bavarijos” trijulė nusprendė padaryti pertrauką, nes esą kai kuriems jų gerbėjams jau atrodo, kad grupė tai daro iš įpratimo.

D.Zvonkus neslėpė, kad „Bavarija” šįkart neturėjo pasiūlyti ir tinkamo kūrinio.

Neseniai klaipėdiete tapusi Natalija Zvonkė su grupe „Yva” „Eurovizijos” atrankoje taip pat dalyvauti neketina.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.