Polonio skandalo herojus paprašė lietuvių pagalbos

Mįslingai nunuodyto Aleksandro Litvinenkos bendražygis Jevgenijus Limarevas su žiniasklaida bendrauja talkinamas Vilniuje įsikūrusios ryšių su visuomene bendrovės

Pasaulio dėmesio centre atsidūrusios bylos dėl buvusio Rusijos specialiųjų tarnybų agento Aleksandro Litvinenkos nunuodijimo radioaktyviuoju poloniu-210 atgarsius reguliuoja ir lietuviai. Mirusiojo bendražygiui, Prancūzijoje besislapstančiam žiniasklaidos ir politikų konsultantui Jevgenijui Limarevui prireikė Lietuvos ryšių su visuomene bendrovės „Misiukevičius ir partneriai” pagalbos.

Asmeninė pažintis

Visame pasaulyje ryšių turintis, dabar ypač išgarsėjęs polonio bylos liudytojas jam talkinti paprašė asmeniškai pažįstamą lietuvį. Bendrovės „Misiukevičius ir partneriai” verslo partneris, buvęs žurnalistas Rytis Sabas LŽ sakė pažįstantis Limarevą jau seniai. „Tikrai nėra jokio ryšio su saugumo dalykais”, – pabrėžė jis, tačiau daugiau pažinties detalių neatskleidė.

Sabas tikino, kad kilus nuodijimo skandalui jis susisiekė su Limarevu neturėdamas jokių verslo tikslų. „Pasiteiravau, kaip jis jaučiasi. Parašiau iš smalsumo, o jis paprašė konsultacijos”, – pasakojo Sabas.

„Pastaruoju metu Limarevu labai susidomėta. Jis nuo to pavargo, prireikė nepriklausomų ir patikimų žiniasklaidos ekspertų”, – teigė Sabas. Prieš keletą dienų jie sutarė, kad bendrovė „Misiukevičius ir partneriai” galėtų padėti „atlaikyti” žiniasklaidos dėmesį.

Atrenka pašnekovus

Lietuviai įsipareigojo analizuoti pasaulinių visuomenės informavimo priemonių turinį ir būti tarpininku tarp Limarevo ir žurnalistų. Norint susisiekti su Prancūzijos specialiųjų tarnybų Alpėse saugomu rusu pirmiausiai tenka pereiti per lietuvių filtrą.

„Jau dirbame. Kreipėsi REN TV, „Fox”, dar kelios JAV telekompanijos. Jie su mumis derina interviu laiką. Limarevui teikiame rekomendacijas, su kuo bendrauti. Specialiosios tarnybos tikrai nepadeda atsirinkti, pakanka žurnalistinio darbo patirties ir žinių”, – sakė Sabas. Jo teigimu, klientas susitikimų vengia, dažniausiai bendrauja telefonu.

Sabas neatskleidė, kiek už paslaugas moka Limarevas, tačiau tikino, kad neterminuota sutartis nėra kažkuo ypatinga.

Neužsikrėtė kliento baime

Viešųjų ryšių specialistas sakė nusprendęs kuruoti rezonansinę temą nesibaimindamas Rusijos specialiųjų tarnybų rankos. „Nesiveliame į jokias paslaptis, tiesiog dirbame savo darbą”, – tikino jis.

Interneto svetainei rusglobus.net vadovaujantis žinomas ekspertas Limarevas nuolat pabrėžia nesijaučiąs saugus. Jis spėja po Litvinenkos mirties pats galįs tapti taikiniu. Limarevas yra pareiškęs, jog dar prieš nunuodijimą įspėjo Litvinenką ir Italijos profesorių Mario Scaramellą apie juodąjį sąrašą asmenų, kurie gali būti sunaikinti. Limarevas taip pat perdavė Scaramellai duomenis apie tai, kad Rusijos specialiosios tarnybos yra susijusios su žurnalistės Anos Politkovskajos nužudymu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.