Kalėdoms – raudona ir juoda

Pasak drabužių dizainerė Vaidos Januškaitės ir juvelyrės Jurgos Karčiauskaitės-Lago, šiais ir ateinančiais metais mados viršūnėje karaliauja juoda ir raudona spalvos, tačiau neprašausite ir pasirinkusios tamsiai mėlynos, tamsiai žalios, baklažano violetinės, grafito pilkumo drabužį. Visada madinga balta bei baltos ir juodos derinys.

Vakaro drabužis turėtų būti pasiūtas iš prabangių audinių – aksomo, šilko, organzos, taftos. Madinga įdomi, grubi, apčiuopiama faktūra. Tai gali būti rauktas, glamžytas, gofruotas, plisuotas audinys, kelių audinių arba audinio ir nėrinių, odos deriniai. Labai madingi siuvinėjimai, nėriniai. Žodžiu, drabužis neturi būti monotoniškas.

Pasak dizainerės Vaidos Januškaitės, mados paisančios moterys vakarėliui turėtų rinktis suknelę arba kelnių, švarkelio ir palaidinės komplektą. Šiemet madingi keli moteriško vakarinio drabužio siluetai:

XIX a. pabaigos ampyro stiliaus kostiumas: lengva puošni suknelė iki krūtinės pakelta talija, perrišta kaspinėliu arba moteriai pritaikytas vyriškas Napoleono laikų munduras – siauros kelnės, trumpas švarkelis arba frakas, smokingas, bliuzelė aukšta apykakle, kaklaskarė;

kokonas: trikotažinė suknelė arba megztinis iki kelių, plačiomis rankovėmis, aptemptos kelnės ir aukštakulniai batai;

cigaretės siluetas: aptempta suknelė su išryškintu liemeniu – plačiu, išskirtiniu diržu; prie jos galima derinti peleriną ir ilgas pirštines.

Aksesuarai

Populiarūs aksesuarai iš lakuotos, sendintos odos. Madingos juodai dažytos pitono ir krokodilo odos, leopardo kailio imitacijos. Madingi spalvingi batai ir rankinės.

Mada leidžia derinti auksą su sidabru, baltą ir geltoną metalą. Į priekį žengia raudonas 585 prabos auksas ir deriniai su juo. Traukiasi chirurginis plienas, titanas, geltonas auksas. Į moterišką garderobą persikelia vyriški papuošalai – sąsagos, kaklaraiščių segtukai.

Madingos visokiausių dydžių ir spalvų grandinės, ypač klasikinio pynimo (karvės), dėvimos ant kaklo, rankų ir kojų.

Žiedas turi būti vienas ir didelis. Madingi išmontuojami papuošalai: iš kelių dalių susidedantys žiedai, mūvimi ant vieno arba ant kelių pirštų, apyrankės, perdaromos į vėrinius, vėriniai, virstančys diržais, ir pan.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.