Kaukių baliuje dalyvaus ir paršiukai

Atostogas ir Naujuosius metus moksleiviai pasitiks rengdami linksmas diskotekas, karnavalus, originaliai papuošę mokyklą

Artėjančios atostogos ir pačios linksmiausios metų šventės – Kalėdos bei Naujieji metai – jau čia pat. Laukdami jų moksleiviai rengia vakarėlius, kuriuose nestinga išmonės ir originalumo. Vienose mokyklose vyks diskotekos, kitų auklėtiniai vakarėlius su draugais mieliau iškeis į pramogas klubuose.

Taps pasakų personažais

Kauno Maironio gimnazijos mokinių taryba nusprendė, kad geriausiai linksmintis su draugais ir tik savoje mokykloje. „Jei nuoširdžiai organizuoji renginį ir esi pasiryžęs sukurti tikrą šventę, bendraminčių tikrai atsiras”, – sako gimnazijos mokinių tarybos pirmininkė vienuoliktokė Dovilė Zarankaitė. Anksčiau ir šioje mokykloje buvo skeptikų – ne visiems norėjosi šėlti su bendramoksliais, ypač stebint mokytojams. Bet pasisekus keliems kalėdiniams vakarėliams nuotaikos visai kitokios: dabar gimnazistai patys siūlo idėjas, kuria scenarijus ir… sugeba į švenčių sūkurius įtraukti net pedagogus.

Mintis surengti kaukių balių, kuriame dalyviai taps mėgstamų pasakų herojais, visiems ypač patiko. „Dviejuose vakarėliuose linksminsis ir žemesniųjų, ir aukštesniųjų klasių mokiniai. Rinksime išradingiausias kaukes, linksmiausias šokėjų poras, prigalvosime visokiausių atrakcionų, – vardijo būsimos šventės scenarijų Dovilė. – Tikimės, kad nuobodžiaujančių nebus, mokytojus irgi prikalbinsime apsirengti karnavaliniais kostiumais”.

Abiturientui Kiprui Tarakevičiui paskutines moksleiviškas Kalėdų atostogas norisi pasitikti tik mokslo draugų vakarėlyje. „Po klubus bėgioja daugelis, bet ten – visai kitokia aplinka, kita renginio dvasia. Čia bus viskas sava, kiekvienas jausis vakarėlio šeimininkas. Galėdami bendrauti neformaliai labiau suartėsime, atsipalaiduosime”, – mano dvyliktokas.

Vaidins serialų herojus

Kipras neatskleidė paslapties, į kokį pasakos personažą persikūnys vakarėlio metu. „Bet tikrai karnavalinį kostiumą kursiu pats, namiškių pagalbos neprašysiu”, – sakė vaikinas. Kadangi būsimieji Naujieji metai bus Kiaulės metai, gimnazistai neabejoja, kad kaukių baliuje „kriuksės” ir paršiukai.

Šios gimnazijos vienuoliktokė Eglė Verbavičiūtė irgi jau gyvena šventės nuotaika: „Puošiame mokyklą, rengiamės keistis kalėdinėmis dovanėlėmis, svarstome, ką aprengsime Kalėdų Seneliu”, – pasakojo gimnazistė. Eglė sakė: iš draugų, besimokančių kitose mokyklose, jai neteko išgirsti apie tokius kaukių balius. „Keista, negi niekam nesinori pasiausti apsivilkus karnavaliniais kostiumais?” – svarstė Eglė.

V.Kudirkos vidurinėje mokykloje visa antrojo aukšto siena nukabinėta spalvingomis kepuraitėmis, kurios išmargintos mokinių sveikinimais. „Myliu tave”, „Būk sveika, linksmų švenčių”, „Daug Kalėdų Senelio dovanų”, – tokius ir daugybę kitokių palinkėjimų vieni kitiems skiria ir penktokai ar šeštokai, ir patys vyriausieji.

Dešimtokė Enrika Tamašauskaitė sako, kad Mokinių taryba sugalvojo ne tik šią kalėdinę atrakciją. Visus sudomino populiarių serialų vakaras, kuriame mokiniai vaidins kartu su klasės auklėtojais. „Jiems skirti pagrindiniai vaidmenys, mokytojai turėjo gerokai pasukti galvas, kaip išradingumu neatsilikti nuo savo auklėtinių”, – sakė Enrika. O kaukių baliai, pasak dešimtokės, – kiekvienos klasės reikalas. Šventinius vakarėlius rengia kaip kas išmano: vieni, susinešę iš namų pačių keptų saldumynų, susės prie stalo, kiti linksminsis apsirengę karnavaliniais kostiumais, dalyvaus loterijoje.

Su draugais keisis dovanėlėmis

„Smagu gauti nuo draugo dovanėlę su palinkėjimais, – dalijasi mintimis Enrikos draugė Greta Lebedevaitė. – Kiekvienas susigalvojome slapyvardžius. Išsitraukę popierėlius su įslaptintais užrašais net nežinome, kuriuos draugus sveikinsime. Manome, bus įdomu, didesnė intriga”.

V.Kudirkos mokykloje visi noriai dalyvauja ir kalėdinės puokštės konkurse. „Kiekviena klasė sugalvoja ką nors originalaus, išradingiausius mokyklos vadovybė žadėjo apdovanoti”, – pasakojo Greta. Dešimtokė sako, kad išradingumo mokiniams netrūksta: jį buvo galima pademonstruoti ir atvirukų bei piešinių konkurse. Patys gražiausieji darbeliai dabar puikuojasi išklijuoti ant mokyklos langų.

J.Basanavičiaus vidurinės mokyklos dvyliktokė Rasa Venckutė neslepia: kaukių balių mokiniai nepageidauja. „Jei būtų poreikis, gal ir pagalvotume apie tokias linksmybes. Bet mums daug mieliau gražiai pasipuošti mokyklą, šventiškoje klasės aplinkoje pasėdėti su auklėtojais. Prieš Kalėdas norime daugiau susikaupti, tad daugelis klasių rengia adventines popietes”. Rasa prisipažino neinanti linksmintis į klubus, bet kai kuriems jos bendramoksliams tai patinka. Keistis dovanėlėmis, pasak dvyliktokės, labiau mėgsta žemesniųjų klasių mokiniai, o vyresniesiems tai jau pabodę.

Mokykloje populiarus kalėdinis paštas – į koridoriuje pakabintą dėžutę metami sveikinimo laiškeliai draugams ir mokytojams. „Norėjome į savo klasės šventę pakviesti ir tėvus, bet apsigalvojome, – sako devintokė Monika Butkutė. – Dabar pabūsime vieni, pasveikinsime klasės auklėtoją”. Ką jai dovanos, kol kas – paslaptis. „Norime padaryti staigmeną, tai bus mūsų pačių kūryba”, – pasakojo Monika. O dovanėles vieni kitiems visi padės po klasėje stovinčia egle. Juk ir visos išpuoštos mokyklos motyvas tas pats – „Kalėdinis miškas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.