Panevėžio teisėja įtariama klastojimu

Ilgametė temidės tarnaitė kratosi sunkių įtarimų ir neatmeta galimybės, kad pati tapo klastos auka

33 metus teisėja dirbanti 58-erių Ona Laurišienė, garsėjusi principingumu, įtariama suklastojusi dokumentą civilinėje byloje dėl santuokos nutraukimo. Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas paprašė Seimo panaikinti šios Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjos neliečiamumą ir leisti patraukti ją baudžiamojon atsakomybėn.

Nedalyvavo posėdyje?

Praėjusių metų birželį Laurišienė priėmė sprendimą nutraukti panevėžietės Jūratės Machankovienės, kuri su tokiu prašymu kreipėsi į teismą, ir Viktoro Machankovo santuoką. Teisėja nurodė, kad posėdyje dalyvavo abu sutuoktiniai.

Tačiau Machankovas tvirtina teisme nesilankęs, o apie skyrybas sužinojęs tik grįžęs iš įkalinimo įstaigos. Negana to, vyriškis pažymi, jog dėl teismo sprendimo neteko turėtos nuosavybės, nes visą santuokoje užgyventą turtą Laurišienė priteisė jo žmonai. Šie Machankovo teiginiai sukėlė tyrėjams įtarimų, kad teisėja į bylos medžiagą įrašė melagingas žinias apie jo dalyvavimą teismo posėdyje.

Įtarimus atmeta

Piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumento klastojimu įtariama Laurišienė vakar šypsojosi. Teisėja tvirtino nepadariusi jokio nusikaltimo – nei pati klastojusi dokumento, nei kursčiusi Machankovienės suklastoti buvusio sutuoktinio parašą. „Kad esu tariamai suklastojusi dokumentus, sužinojau tik šiandien iš žurnalistų. Skubiai nuėjau pas teismo pirmininką Arūną Neverdauskį – jam ši žinia taip pat buvo netikėta”, – LŽ tvirtino Laurišienė.

Teisėja teigė neprisimenanti Machankovų teismo proceso, tačiau neatmetė galimybės, jog vietoj Machankovo posėdyje dalyvavo kitas vyriškis, o ji galbūt nepaprašė jo įrodyti asmens tapatybės. „Skyrybos vyko abipusiu sutarimu. Sutuoktiniai neturėjo vienas kitam pretenzijų, tad galėjo atsitikti taip, kad buvau praradusi budrumą”, – svarstė Laurišienė. Teisėja prisiminė, jog po minėtų skyrybų ją aplankė 40-50 metų vyras ir ėmė reikšti pretenzijas, kad grįžęs iš kalėjimo dėl žmonos suktybių liko be buto. Vyriškis taip pat tvirtino, jog skyrybų dokumentuose – ne jo parašas.

Kalėdų staigmena

Kas vyko toliau, teisėja teigė nežinanti. Esą jai nebuvo pranešta ir apie pradėtą ikiteisminį tyrimą. Laurišienė darė prielaidą, kad klasta ją apkaltino Machankovienė, kuri galbūt pati mėgino apgauti teismą.

Jei bus panaikintas Laurišienės neliečiamumas, ją galės apklausti ikiteisminį tyrimą atliekantys Panevėžio miesto apylinkės prokurorai. „Tai toks Kalėdų siurprizas”, – vakar savo padėtį apibūdino didžiulį teisėjos darbo stažą turinti moteris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.