Švenčių laukdami – dainuokime kartu

Jau trejus metus Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas bei fondas „Consummo” organizuoja muzikinį projektą „Dainuokime kartu”. Du kalėdiniai pasirodymai vyks gruodžio 17 dieną, sekmadienį, 16 ir 19 val. sostinės muzikiniame teatre „New York Club”.

Šiemet rengiamuose dviejuose šventiniuose koncertuose dalyvaus kaimo mokyklų vaikai bei garsūs Lietuvos atlikėjai: Rosita Čivilytė, Vladas Kovaliovas, Olegas Ditkovskis, Judita Leitaitė, Hokshila, Milano, Augustė su Vaidu iš „Dangaus” ir kiti. Atlikėjams akompanuos LRT lengvosios muzikos orkestras, vadovaujamas Jaroslavo Cechanovičiaus. Šiemet į projektą jau antrą kartą įtraukiami ne tik dainuojantys, bet ir griežiantys vaikai. Jaunieji atlikėjai turėjo galimybę patys kurti žodžius ir muziką bei savaip interpretuoti jau žinomus kūrinius.

Daina tarsi malda

Dainininkė Judita Leitaitė įsitikinusi, kad dainuojantys ir menu besidomintys vaikai yra išskirtinai geri. Atlikėjai koncertuoti su vaikais – ne naujiena, nes ir pati moko Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos jaunuosius artistus bei dalyvauja kitame panašiame projekte „Vasaros žvaigždės ir žvaigždutės”. „Kuo daugiau vaikai dainuos, tuo mažiau laiko liks blogiems ar ne tokiems naudingiems darbams, nes pati daina yra tarsi malda”, – įsitikinusi Leitaitė. Dainininkė repetuodama nuotaikingą dainą „Žiemos kelias” džiaugėsi, kad projekte dalyvaujantys vaikai be galo entuziastingi ir draugiški.

Ir suaugusieji būna vaikai

Projekte dalyvaujantis realybės šou „Dangus” finalininkas Vaidas Baumila neabejoja, kad ir būdamas vaikas pats mielai būtų norėjęs dalyvauti tokiame renginyje. Jaunas dainininkas dar niekada nedainavo su vaikais, o ir koncertas su gyvai muzikuojančiu orkestru Vaidui bus nauja patirtis ir savotiškas išbandymas. „Toks projektas yra labai naudingas, nes vaikai galės stebėti visų atlikėjų repeticijas. Jie pamatys, kad būti scenoje nėra labai lengva ir paprasta – tai reikalauja tam tikro įdirbio, nors žiūrint koncertus per televizorių jiems dažnai atrodo, kad dainininko karjera yra pernelyg lengvai pasiekiama. Manau, kad su vaikais nebus sunku dirbti, nes ir suaugusieji dirbdami dažnai elgiasi kaip vaikai”, – LŽ pasakojo Vaidas.

Girdėjo gerų atsiliepimų

Nemažą darbo patirtį su vaikais turintis jaunas atlikėjas Milano sako, kad apie projektą „Dainuokime kartu” buvo girdėjęs daug puikių atsiliepimų iš ankstesnių koncertų dalyvių, todėl sulaukęs pasiūlymo nedvejodamas sutiko dalyvauti. Anot Milano, tai bus ne tik smagus koncertas, bet ir gera galimybė labiau pajusti artėjančias šventes.

Pasak projekto organizatorių, šiame projekte svarbiausia ne muzikinis rezultatas. Renginio esmė – edukacija. Padirbėję su profesionaliais atlikėjais vaikai pramoksta elgtesio scenoje, tampa drąsesni. Tai tarsi impulsas, motyvacija mokytis muzikos, suprasti meną ir įvertinti garsių atlikėjų darbą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.