Svarbiausi mačai – ateityje

Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšininkų žaidimas pastebimai gerėja, tačiau svarbiausios rungtynės kaunantis dėl ULEB taurės čempionų vardų dar laukia ateityje

Elitiniame Senojo žemyno klubų turnyre – Eurolygoje – praleidę visą sezoną vilniečiai vėl grįžo į antrąjį pagal pajėgumą turnyrą – ULEB taurės varžybas. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionais tapęs „Lietuvos rytas” dar prieš sezoną žadėjo antrą kartą kautis dėl ULEB taurės bei grįžimo į Eurolygos varžybas. ULEB taurės varžybų reguliariajam sezonui persiritus į antrąją pusę vilniečiai savo sąskaitoje turėjo 4 pergales ir 2 pralaimėjimus, tačiau ekipos žaidimas pastebimai gerėja. Vilniaus klubas po trijų ULEB taurės rungtynių abipusiu susitarimu nutraukė kontraktą su iš Izraelio atvykusiu vyriausiuoju ekipos treneriu Sharonu Druckeriu ir į jo vietą pasikvietė Europos krepšinio diktatoriumi tituluojamą Zmago Sagadiną. Sh.Druckeris iš ekipos pasitraukė bendru su klubo vadovais sutarimu. Pastarieji nebuvo patenkinti trenerio žaidimo filosofija bei tuo, jog žydas didžiausią atlyginimą komandoje uždirbantį Eurelijų Žukauską nuolat laikė ant atsarginių suolo.

Įdomus sutapimas: 2005 metais ULEB taurę iškovoję vilniečiai taip pat keitė trenerį – prieš pat atkrintamąsias varžybas atleido komandos strategą serbą Vlade Djurovičių ir į jo vietą paskyrė slovėną Tomo Mahoričių. Tuomet nemažai krepšinio gerbėjų kritikos sulaukęs Vilniaus klubo vadovybės sprendimas pasiteisino. Prie komandos vairo stojęs T.Mahoričius atvedė ją ten, kur būti „Lietuvos rytas” seniai svajojo. Šį sezoną Vilniaus klubo vadovai trenerį nusprendė pakeisti daug anksčiau.

Į Lietuvą atvykęs strategas iš Slovėnijos netruko pastebėti prastą „Lietuvos ryto” ekipos gynybą bei ne itin užtikrintą kovą dėl atšokusių kamuolių. „Atvykau čia tam, kad išmokyčiau juos gintis bei kovoti dėl atšokusių kamuolių. Tik sėkmingai ginantis ir kovojant dėl kamuolių galima laimėti rungtynes. Duokite man mėnesį, ir kiekvienas žaidimo komponentas bus kitoks”, – atvykęs į Lietuvą žadėjo naujasis ekipos strategas Z.Sagadinas.

Ką su LKL čempionais tarptautinėje arenoje galėjo iškovoti Sh.Druckeris, spėlioti sunku, tačiau jau dabar ryškėja pirmieji Z.Sagadino darbo vaisiai.

Atrodo, kad treneris iš Slovėnijos pažadų tuščiai nežarsto. Vilniečiai treniruotėse kiekvieną dieną praleidžia po 4-5 valandas, o pagerėjusi komandos gynyba bei kova dėl atšokusių kamuolių buvo matoma jau po savaitės.

Tai, kad „Lietuvos ryto” ekipos žaidimas pasikeitė atėjus treneriui Z.Sagadinui, pastebėjo ir buvęs LKL čempionų treneris Robertas Kuncaitis: „Nėra kalbų, kad Z.Sagadinas daug dėmesio skiria gynybai, o ji pastebimai pagerėjo. Galbūt norėtųsi, kad žaidėjai šiek tiek geriau gintųsi individualiai, tačiau komandinė gynyba yra labai pasikeitusi”.

Trenerį džiugina pagerėjęs jo auklėtinių žaidimas. Pasak Kuncaičio, pirmoji reguliariojo sezono dalis rodo, kad Vilniaus ekipos žaidimas dar nėra toks, kokio reikėtų, norint švęsti pergalę ULEB taurėje, tačiau pabrėžė, kad komandai dar reikia laiko.

Jeigu, anot Kuncaičio, „Lietuvos rytas” rungtyniaus taip, kaip per gruodžio 2 dieną vykusias rungtynes su Kauno „Žalgiriu” (vilniečiai šventė pergalę 93:78), galimybė iškovoti antrąjį ULEB taurės čempionų titulą taps visai reali: „Reikia žaisti tik truputėlį geriau, negu rungtyniauja varžovai. Geriausios rungtynės „Lietuvos ryto” laukia ateityje. Komanda antroje sezono dalyje turėtų demonstruoti dar kokybiškesnį krepšinį”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.