Savivaldybės kavinės remontui pinigų nepagailėta

Per dvejus metus miesto valdžios valgyklos rekonstrukcijai išleista beveik 600 tūkstančių litų

Artimiausiomis dienomis žadama baigti Savivaldybės pastato pusrūsyje esančios kavinės rekonstrukciją. Per dvejus metus remontui išleista beveik 600 tūkstančių litų. Tačiau Bendrojo skyriaus vedėjas Ignas Levandavičius nesiryžo prognozuoti, kada kavinė atvers duris lankytojams. Iki šiol nepaskelbtas maitinimo paslaugas teiksiančios bendrovės konkursas.

Investicijos neatsipirks?

Pagal parengtas konkurso sąlygas, vieno kvadratinio metro pradinė nuomos kaina 11 litų. Be to, verslininkams teks už savo lėšas įsigyti kavinei reikalingą įrangą. Bendras kavinės plotas – 500 kvadratinių metrų.

„Iš tiesų konkurso sąlygos gana griežtos. Kyla abejonių, ar iš pirmo karto pavyks rasti maitinimo įstaigą. Savivaldybės kavinė – šiek tiek uždara teritorija. Vakarais čia šokių nesurengsi”, – teigė Savivaldybės administracijos laikinasis vadovas Robertas Stanionis.

Paklaustas, ar atsipirks Savivaldybės investuotos lėšos, laikinasis vadovas nuo tiesaus atsakymo išsisuko. „Paskutinį kartą šios patalpos buvo remontuotos sovietmečiu. Jų jau buvo neįmanoma eksploatuoti, nes būtų pažeistos sanitarinės normos. Atlikome normalų remontą – jokių auksinių tualetų neįrengėme. Reikia nepamiršti, kad Savivaldybės pastatas yra paveldo objektas”, – tikino R.Stanionis.

Sklisdavo įvairūs kvapai

Pernai Savivaldybės kavinės remontui skirta apie 300 tūkstančių litų. Pasak Bendrojo skyriaus vedėjo I.Levandavičiaus, bendrovės „Vardona” darbininkai už šias lėšas įrengė ventiliacijos sistemą, paklojo naujus tinklus ir sutvarkė virtuvės bei pagalbines patalpas.

Šiemet kavinės remontui papildomai skirta 270 tūkstančių litų. Konkursą laimėjo bendrovė „Ruvista”. Jos darbininkai vakar jau atliko paskutinius rekonstrukcijos darbus.

„Dėl sąmatų nenorėčiau reikšti savo nuomonės, tačiau vyko vieši konkursai. Tai sudėtingas objektas. Jame būtina buvo įrengti normalią ventiliacijos sistemą. Iki šiol į pagrindinę miesto posėdžių salę sklisdavo įvairūs kvapai. Tai nenormalu”, – tvirtino R.Stanionis.

Įrengtos dvi banketinės salės

Nusileidus į rūsyje įrengtą kavinę, pirmiausia užkliūna sumažėjęs patalpų aukštis. Kai kurie Savivaldybės tarnautojai juokavo, kad už baro manekenės dirbti negalės. Patalpų sienos nudažytos šviesiomis spalvomis. Rekonstruota ir buvusi banketinė salė. Šalia jos įrengta dar viena patalpa.

„Rekonstruodami patalpas viską derinome su paveldo specialistais. Tai viena priežasčių, kodėl darbai šiek tiek užtruko”, – tikino Bendrojo skyriaus vedėjas. Jo teigimu, Savivaldybės didžiojoje ir mažojoje salėse nuolat vyksta įvairūs renginiai, todėl kavinė yra reikalinga.

Per pastaruosius keletą metų apie 1,4 milijono litų skirta abiejų salių remontui.

Politikams kilo abejonių

Bendrojo skyriaus atstovams teko politikams aiškinti, kodėl užsitęsė kavinės rekonstrukcijos darbai. „Daugiau nei metus vyksta remontas ir susidaro įspūdis, kad artimiausiu metu kavinė nepradės veikti. Tai tik iliustruoja, kaip dirba Savivaldybės administracija. Man dabar sunku komentuoti dėl rūsio remontų kaštų. Tačiau jie kelia tam tikrų abejonių”, – teigė miesto Tarybos narys Rimantas Mikaitis.

Savivaldybės administracijos laikinasis direktorius R.Stanionis pripažino, kad pernai prašydami kavinės remontui skirti 300 tūkstančių litų, darbuotojai žinojo, kad šių pinigų nepakaks.

„Remontas užsitęsė per ilgai. Galbūt reikėjo pabandyti įtikinti politikus, kad iškart skirtų visą reikalingą sumą. Jau tada žinojome, kad kavinės remontas kainuos dvigubai brangiau”, – sakė R.Stanionis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.