Ieškoti tikrųjų talentų – į „Šimkoviziją“

Jau dešimt metų Stasio Šimkaus konservatorijoje vyksta talentų vakarai. „Šimkovizija” pavadintą konkursą muzikalus jaunimas surengė ir šiemet.

Renginys iš savo pirmtakų išsiskyrė pretenzijomis į „Euroviziją”. Dalyvių pasirodymai beveik nenusileido tarptautiniam dainų konkursui. Tik jo mastas buvo kiek mažesnis.

Talentų vakarą vedė dviese – pernykščio konkurso laureatė Adelė Latakaitė atstovavo angliakalbiams svečiams iš Lietuvos krikščioniškojo fondo aukštosios mokyklos, Simonas Šipavičius – lietuvių auditorijai.

Vertina profesionalai

Konservatorijos mokiniai pasirodymams ruošiasi visiškai savarankiškai. Juos vertino komisija, kurios nariais tapo profesionalūs muzikantai, aktoriai ir šokėjai. Komisijos nariai akylai stebėjo dalyvių originalumą, profesionalumą, muzikinius bei sceninius jų sugebėjimus.

Šiemet „Šimkovizijos” dalyvių pasirodymus vertino džiazo muzikos atstovė Raimonda Vaičiūtė, režisūros studentas Giedrius Pečeliūnas, mokytoja Vida Zelenienė, S. Šimkaus konservatorijos papildomo ugdymo organizatorė Regina Baronienė. Komisijai pirmininkavo Klaipėdos dramos teatro aktorius Liutauras Kasulaitis.

Pranoko originalią versiją

Talentų vakarai įvairiose mokyklose ir universitetuose vyksta nuolat. Tarsi nieko ypatingo. Tačiau šis renginys pribloškė ypač dideliu dalyvių palaikymu. Kiekvienas atlikėjas ar grupė buvo labai šiltai sutinkami ir išlydimi. Nė vienam dalyviui neteko nulipti nuo scenos be audringo palaikymo. O nepalaikyti tiesiog neįmanoma – kiekvienas atlikėjas savyje išauginęs ne vieną talentą.

Ypač didelių ovacijų ir žiūrovų palaikymo susilaukė aštuonių vyrukų grupė „Gvazdikai”. „Band” stiliumi atliktas „Kelio į žvaigždes-2” temperamentingojo dalyvio Radžio kūrinys „Ryt iš ryto” gerokai pranoko jaunojo „žvaigždūno” versiją.

Pasak pačių „gvazdikų”, daina labai linksma, puikiai tinkanti „liaudžiai užvesti”. Ir „liaudis” liko sužavėta. Vyrukus iš salės išlydėjo didžiulės ovacijos bei skanduotė „Pakartot”. Tautos balsas neišgirstas neliko – „Gvazdikai” apdovanoti publikos numylėtinių nominacija.

Prašė neploti

Tamulė Balčiūnaitė ir Ineta Levickaitė buvo angeliškiausios konkurso dalyvės. Apie baltą angelą dainavusios merginos pačios atrodė tarsi iš dangaus. Balti drabužiai, įspūdingi sparnai, šviesios garbanos Tamulę ir Inetą išskyrė iš kitų dalyvių.

Prieš pasirodant merginoms scenoje, renginio vedėjai paprašė žiūrovų neploti, nes kartu su solistėmis į sceną nedrąsiai įžengė trys mažos mergytės. Scenos praktikos neturėjusios mažylės labai jaudinosi, todėl audringas klausytojų sutikimas galėjo jas tik dar labiau išgąsdinti.

Pasak Tamulės, vaikai yra tarsi maži angeliukai, todėl šios mergytės buvo svarbi pasirodymo dalis.

Merginos, komisijos manymu, pasirodė itin sėkmingai. Jei būtų teikiami apdovanojimai už gražiausią pasirodymą, angeliškosios Tamulė ir Ineta būtų neginčytinai pripažintos nugalėtojomis.

Šapro pamaina

Visi dalyviai renginiui ruošėsi ypač atsakingai – tiek patys atlikėjai, tiek konkurso vedėjai.

Adelė ir Simonas nuolat keitė savo aprangą bei amplua. Užsienietiškajai publikai atstovavusi Adelė laisvai kalbėjo angliškai. Laukdama publikos palaikymo, žiūrovus linksmino kiekvieną sakinį užbaigdama klausiamuoju „yeah?”.

O Simonas stebino vedėjo sugebėjimais. Nestokojantis anekdotų bei humoro jausmo jaunasis muzikantas puikiai valdė publiką. Pasak konkurso svečio Mindaugo, vaikinas garantuotai bus žinomo humoristo ir aktoriaus Vytauto Šapranausko pamaina.

Talentų ieškojo ne ten

Konkurso laureatais tapo „Kanklės UNITED” kartu su Karolina Glinskaite, atlikusios Elvio Preslio kūrinį „I cant help falling in love with you”.

Merginos užėmė trečiąją vietą. Už originaliai atliktą kūrinį žinomas šou verslo atstovas Haroldas Šlikas suteikė merginoms galimybę nemokamai įrašyti dainą studijoje.

Antrąją vietą užėmė Gintarė Sakalauskaitė bei Marius Butkevičius. Pirmosios vietos nugalėtoja tapo Martyna Rudelytė, kuriai talkino Remigijus Kažukauskas (fleita) bei Ramunė Bučniūtė (smuikas).

Įteikęs apdovanojimus, komisijos pirmininkas L.Kasulaitis plojo talento nestokojantiems jaunuoliams ir didžiuodamasis jaunąja karta prasitarė, jog garsus šou pasaulio ryklys Arūnas Valinskas žvaigždžių ieško ne ten: „Tikrieji talentai yra čia”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.