Nuosprendis – už mirtinus smūgius per Kalėdas

Vakar Klaipėdos apygardos teisme nuosprendį už nužudymą išklausęs Kretingos rajono gyventojas juokėsi. Iššaukiančiai buvo nusiteikęs ir kartu teisiamas metais jaunesnis jo brolis.

22 metų Kartenos miestelio gyventojas Mantas Gelumbickas už nužudymą iš chuliganiškų paskatų kalėjime praleis 12 metų. Anksčiau teistas, šiemet sūnaus susilaukęs jaunuolis turės apmokėti 9 200 litų įvertintas nužudytojo laidotuves.

Teismo sprendimu vietoje aukos tėvų prašytų 200 tūkst. litų moralinei žalai atlyginti jaunuolis turės sumokėti 80 tūkst. litų. Kolegija tikino įvertinusi tai, kad žuvusiojo tėvai invalidai, garbaus amžiaus, be to, aukos tėvas iš sielvarto patyrė insultą, tačiau supratusi, jog tokios sumos kaltinamasis nepajėgs išmokėti.

Metais jaunesnis M. Gelumbicko brolis Gintautas, pripažintas kartu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo iš chuliganiškų paskatų, pataisos namuose praleis 2 metus.

Pernai gruodžio 26-ąją, per Kalėdas, Kartenoje, šalia baro „Kartenos užeiga”, tarp neblaivių karteniškių kilo konfliktas. Gelumbickai pasikvietė į lauką pasikalbėti 33 metų Darių Lubį, neva stumtelėjusį vieną iš brolių.

Gelumbickai trenkė aukai rankoje laikytais alaus buteliais per galvą, o parkritusį ant žemės spardė kojomis.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad M. Gelumbicko smūgis D. Lubiui alaus buteliu į smilkinį buvo mirtinas – auka per pusvalandį mirtinai nukraujavo įvykio vietoje. Vėliau sekę abiejų brolių smūgiai nukraujavimą tik paspartinę.

Broliai teisme tvirtino sudavę tik po du smūgius, o D. Lubys esą galėjęs mirtinai susižaloti griūdamas ar vėliau, eismo nelaimėje.

Šią versiją paneigė tą vakarą bare linksminęsi jaunuoliai. Nors apie įvykį jau buvo pranešta policijai ir medikams, įvykio vietoje buvę žmonės nebelaukė – jie nutarė patys vežti D. Lubį į ligoninę.

Sužalotas vaikinas buvo paguldytas ant automobilio „Opel Astra” galinės sėdynės. 21 metų karteniškio Manto Jablonskio vairuojama mašina dėl nepasirinkto saugaus greičio kelyje Šiauliai-Palanga nuvažiavo į griovį ir apsivertė.

Į įvykio vietą atvykę medikai konstatavo, jog D. Lubys yra miręs. Per avariją kiti žmonės nenukentėjo.

M. Gelumbickas buvo apkaltintas ir tą pačią gruodžio 26-ąją prie „Kartenos užeigos” sumušęs ir Rustamą Jušką bei Elijų Pavlovą. Bylą dėl chuliganizmo birželio 16-ąją bylą išnagrinėjęs Kretingos rajono apylinkės teismas kaltinamajam skyrė 2,5 tūkst. litų baudą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.