Vieta teatrui – skverelyje prie Danės

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovės Audronės Žigaitytės-Nekrošienės idėja dėl naujo operos teatro statybos uostamiestyje pradeda realizuotis.

Praeitą savaitę, gruodžio 7-ąją, Vyriausybės posėdyje nuspręsta Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui skirti 500 tūkstančių litų naujo teatro pastato projektavimo darbams.

Vakar Klaipėdos miesto tarybos Teritorijų planavimo komitetas naujajam teatrui išrinko ir vietą.

Savivaldybės administracijos Paveldosaugos skyriaus vedėjos Rimos Noreikienės teigimu, centrinėje miesto dalyje rastos dvi vietos naujam teatrui – Atgimimo aikštėje ir priešais bendrovės TEO pastatą Danės gatvėje. Pastarojoje, anot jos, tektų naikinti bent dalį skvero, be to, dėl aukštai esančio gruntinio vandens būtų komplikuota įrengti požeminę aikštelę automobiliams.

R. Noreikienės teigimu, tokiam prestižiniam ir reprezentaciniam objektui ypač tiktų Atgimimo aikštė.

Vis dėlto Teritorijų planavimo komitete nutarta skirti sklypą priešais TEO pastatą. Vienas iš komiteto argumentų – galimybę statyti didelį, kokio pageidaujama, teatro pastatą Atgimimo aikštėje ribotų gretimybės.

Komiteto sprendimu liko patenkinta ir pati Muzikinio teatro vadovė. Pasak A. Žigaitytės-Nekrošienės, į teatrą einama kaip į šventovę, todėl jam reikėtų daugiau erdvės, o numatytoje vietoje yra skveras, mažiau ir triukšmo. Į teatrą gal net būtų galima Danės upe priplaukti valtelėmis, taip pat virš upės galėtų būti kavinukė. Pats pastatas būtų aukštas ir reprezentacinis, matomas iš Kruizinių laivų terminalo, – vylėsi vadovė.

Dabartinis teatro sklypas užima per 30 arų, o būsimojo vien užstatymo plotas turėtų būti apie 40 arų. Naujame pastate ketinama įrengti didžiąją – 800 vietų – žiūrovų salę ir mažąją, kurioje tilptų 250-300 žmonių. Dabar Muzikiniame teatre yra 500 vietų. Jo užimtumas, anot teatro vadovės, rudenį siekė 79 proc., o šių metų vidurkis – 60 proc.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.