Akcinėse razinose – kirmėlės

Panevėžietė, tikinanti, jog prieš porą dienų vienoje miesto parduotuvėje pirko akcijos metu pigesnių sveriamų razinų, pasakoja maišelyje kartu su jomis radusi ir kirmėlaičių. Nelemtas pirkinys netrukus atsidūrė Valstybinėje maisto ir veterinarijos inspekcijoje. Žvilgtelėjusi į maišelyje tarp razinų besirangančius baltus priedus, Maisto priežiūros skyriaus vedėja Violeta Krivickienė patvirtino: tokios kirmėlaitės atsiranda tik razinose.

„Tačiau įrodymas, kur ir kada razinos pirktos, – tik pirkėjos pasakojimas. O to nepakanka nei faktui patvirtinti, nei prekybos įmonei nubausti: čekio pirkėja neturėjo, etiketės nebuvo „, – sakė Maisto priežiūros skyriaus vedėja Violeta Krivickienė.

Vis dėlto skyriaus specialistai į pirkėjos nurodytą parduotuvę nuvyko tuoj pat. Tačiau nei kirmėlėtų razinų, nei jokio kito skunde minimą faktą patvirtinančio įrodymo šioje parduotuvėje nerasta.

Patikrinus dokumentus, paaiškėjo, jog pigesnėmis razinomis čia buvo prekiaujama nuo lapkričio 22 iki gruodžio 5 dienos. Vėliau buvo pradėta prekiauti kitokiomis razinomis, kurių parduotuvėje yra ir dabar. Šių razinų galiojimo laikas baigsis 2007 metų gegužę.

„Peržiūrėjome visas razinas, su didinamuoju stiklu ieškojome kirmėlaičių, bet jų neradome. Produktas kokybiškas, be jokių papildomų priedų, atitinkantis visus reikalavimus, – sakė V.Krivickienė. – Skundas nepasitvirtino. Arba pirkėja nurodė ne tą prekybos vietą, arba ji razinas pirko ne prieš porą dienų, o anksčiau, laikė jas netinkamomis sąlygomis, ir kirmėlaičių razinose atsirado jau namuose. Dabar, deja, nieko įrodyti negalime”.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistė ragino pirkėjus būti atidžius perkant maisto produktus ir visada išsaugoti pirkimo čekius, įrodančius nekokybiškos prekės įgijimo faktą, vietą ir laiką.

„Ypač dabar, artėjant šventėms, kai prasideda didysis šurmulys. Prekių gausu, žmonių daug, skubėjimas, grūstis. Tačiau kad ir kaip skubant, reikia būti atidiems, žiūrėti, ką perkate, ir būtinai išsaugoti pirkimo čekius”, – dar kartą paragino V.Krivickienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.