Plazdantys linkėjimai iš Žydrosios pakrantės

Nors artėja didžiųjų žiemos švenčių metas, dizainerė Ramunė Piekautaitė jau gyvena kitų metų pavasario ir vasaros nuojauta. Romantiška, šiuolaikiškai minimalistinė moteriškų drabužių kolekcija „Linkėjimai iš Provanso!” skirta kelionei, paplūdimiui, ypatingam pobūviui ar neformaliam vakarėliui. Dizainerė sukūrė tokius ateinančio sezono drabužius, su kuriais puikiai jausitės ne tik mėgaudamiesi saule Viduržemio jūros paplūdimiuose, bet ir gurkšnodamos kavą jaukiame Provanso kavinukių pavėsyje.

Pavasario ir vasaros drabužių kolekcijoje dizainerė įkūnija subtiliai flirtuojančią, vasariškai atsipalaidavusią, romantišką moterį. „Stengiausi, jog keliaudama į vasarą su mano sukurtais drabužiais kiekviena moteris pasijustų esanti išskirtinė ir nepakartojama”, – sako dizainerė.

R.Piekautaitė ištikima subtiliam minimalizmui, kuris drabužiams suteikia tik šiai dizainerei būdingą išskirtinį braižą. Kūrėja žaidžia pustoniais, vyrauja švelnios, lyg saulės išblukintos spalvos: gelsva, smėlio, pilkšva, ruda ir akinamai balta. Pro permatomus drabužius šmėkščioja baltos, rudos, sunokusių vaisių spalvų maudymosi kostiumėlių detalės.

Kolekcijoje gausu lengvų audininių: šilko, plazdančio šifono, batisto, šiek tiek sunkesnio krepo, lino ar blizgančio šantungo (rupaus audimo šilko). Drabužiai skirti tiek poilsiaujančiai, tiek ir veikliai moteriai, todėl kūrėja varijuoja šortų, kelnių bei suknelių ilgiais. Drabužiai seksualiai apnuogina kojas gerokai virš kelių arba elegantiškai plaikstosi palei žemę. Suknelės – bene svarbiausias pavasario, o ypač vasaros drabužis. Prie lengvų, romantiškų lino, šilko ar batisto suknučių derinami ilgaauliai, o prie klasikinių – atviros basutės.

Jaunatviško moteriškumo kolekcijai suteikia įvairaus pasiuvimo ir audinių kelnės. Kelnių siluetas varijuoja nuo siaurų prigludusių iki įvairaus pločio tiesių, klostuotų, puoštų peltakiuotais diržais, kišenėmis.

Jaunatviškai lengvus arba šiek tiek solidesnius drabužių modelius dizainerė dekoruoja drapiruotais kaspinais ar įspūdingomis spindinčiomis stiklo sagomis. Kūrėja komplektus papildo šiurkštaus audinio masyviomis rankinėmis ir liemenį dailiai išryškinančiais diržais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.