Pamario gyventojai potvyniui visada pasiruošę

Nors vyraujant šiltiems ir drėgniems orams pamaryje kai kuriuose polderių kanaluose stipriai pakilo vanduo, Šilutės rajono savivaldybės civilinės ir priešgaisrinės saugos tarnybos vedėjas Romas Renčeliauskas tikina, kad kol kas jokios potvynio grėsmės nėra.

„Upėse vandens lygis normalus. Tikrai nėra nė vieno kelio, kad juo nebūtų galima pravažiuoti. Tik kai kuriose pievose telkšo vanduo, bet tai normalu, juk esame žemupyje, čia ir vasarą kai kurios pievos apsemtos”, – vakar sakė R. Renčeliauskas.

Vis dėlto specialistai jau spėjo aplankyti visus pamario gyventojus, gyvenančius užsemiamose teritorijose. Patikrinta, ar jie turi valtis, ar yra prisikaupę žvakių, vaistų.

„Valtis turi visi gyventojai, kuriems to reikia. Pavyzdžiui, vienam Girininkų kaimo gyventojui naują valtį padovanojo iš Airijos grįžusi dukra. O Šilutės rajono savivaldybė savo ruožtu nupirko tris plastikines valtis Juknaičių, Kintų ir Šilutės seniūnijoms. Jomis galės naudotis seniūnai, kai jiems potvynio metu prireiks aplankyti gyventojus”, – pasakojo tarnybos vedėjas.

Skaičiuojama, kad potvynio metu pamaryje apsemiama per 30 hektarų teritorija, 38 kaimai, 262 sodybos, kuriose gyvena 1012 žmonių. Civilinės saugos specialistai potvynio metu pasiruošę evakuoti žmones iš 124 sodybų. Nors, pasak R. Renčeliausko, žmones ir gyvulius evakuoti tenka retai. Paskutinįkart keletą žmonių teko evakuoti prieš trejus metus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.