Marijampolės apylinkėse sulaikytas nelegalių rūkalų prikimštas mikroautobusas

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai šeštadienį, gruodžio 9-osios vakarą, kelyje Kaunas-Marijampolė sustabdė mikroautobusą „Iveco”, vairuojamą marijampoliečio N. Š. Patikrinus automobilį, paaiškėjo, jog jis kimšte prikimštas nelegaliai gabentų rūkalų „Saint George Light” ir „Jin Ling” dėžių. Iš viso mikroautobusu buvo vežama 56 tūkst. pakelių cigarečių su rusiškomis banderolėmis, kurių vertė – 126 tūkst. Lt. „Iveco” vairavęs N. Š. sulaikytas dviem paroms.

Itin dideliu greičiu važiavęs mikroautobusas „Iveco 49-10”, muitinės kriminalistų buvo sustabdytas šeštadienį, apie 19 val. vakaro, kelio Kaunas-Marijampolė 53-iame kilometre, jau Marijampolės apylinkėse.

Patikrinę įtartiną automobilį muitinės pareigūnai išvydo, jog šis kimšte prikimštas nelegaliai vežtų cigarečių dėžių, kurių net nebandyta kaip nors maskuoti.

Iš viso mikroautobusą vairavęs marijampolietis N. Š. gabeno 45 tūkst. pakelių cigarečių „Saint George Light” ir 11 tūkst. pakelių „Jin Ling”, visos jos buvo su rusiškomis banderolėmis. Bendra sulaikytų rūkalų vertė siekia apie 126 tūkst. Lt.

Tikėtina, kad nelegaliai gabenti rūkalai buvo skirti ne tik lietuvių, bet ir lenkų rūkoriams, nes „Jin Ling” šiuo metu itin populiarios Lenkijos juodojoje rinkoje.

Automobilio vairuotojas, teigęs, jog cigaretes vežė nepažįstamų asmenų prašymu, sulaikytas dviem paroms. MKT Marijampolės skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 199-2 str. 1 d. N. Š. gręsia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Dėl tabako gaminių kontrabandos MKT 2006-aisiais jau pradėjo 33 ikiteisminius tyrimus (2005-aisiais jų buvo pradėta 24). Muitinės kriminalistai šiemet sulaikė 1 mln. 257 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų, kurių vertė yra maždaug 3 mln. 500 tūkst. Lt. Dar apie 800 tūkst. pakelių nelegaliai gabentų cigarečių (jų vertė – apie 2 mln. 150 tūkst. Lt.) padedant MKT pareigūnams, sulaikyta užsienyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.