Kainos ir kokybės tandemas

Naujasis „Kia Sorento” penktadaliu galingesnis ir greitesnis bei 10 procentų ekonomiškesnis už savo pirmtakus

Dešimtadalį visureigių rinkos praėjusiais metais Baltijos šalyse užėmęs „Kia Sorento” šiemet sulaukė atnaujinimų. „Kia” markės automobilių prekeiviai Kaune viliasi, kad įspūdinga išore bei geru kainos ir kokybės santykiu pasižymintis prabangiai atrodantis visureigis dar labiau trauks potencialių pirkėjų akį.

Gausesnė komforto įranga

Po šiemet atliktų patobulinimų „Kia Sorento” ir toliau lieka patikimas, galingas bei patvarus automobilis, nekeliantis problemų ir puikiai riedantis ne tik siauromis miesto gatvėmis ar užmiesčio greitkeliu. Šis modelis yra neįkainojamas palydovas ir važiuojant bekele. Nors žiūrint iš šalies automobilis labiau panašus į pastaruoju metu vis labiau populiarėjančius „parketinius” visureigius, tačiau, pasak gamintojų, jam būdingos ir visos tikro visureigio savybės: vientisas rėmas, pažeminta pavara, puikus pravažumas ir visų varomųjų ratų sistema.

Naujasis „Kia Sorento” modelis išsiskiria ypatingu galios, komforto ir dizaino deriniu. Nauji priekiniai ir galiniai žibintai pabrėžia šiuolaikišką išvaizdą, o stilinga priekinė dalis ir radiatoriaus grotelės suteikia elegancijos. Išpuoselėtas vientisas stilius, aukšto lygio saugos įranga ir aukšta kokybė laikomi ypatingais atnaujinto visureigio akcentais.

„Kia Sorento” siūlomi patogumai, anot gamintojų, nuo šiol gali nustebinti net ir reiklesnius vairuotojus. Nors kone visos prabangos detalės jau daugeliui įprastos ir gerai pažįstamos, tačiau jų gausa bazinėje automobilio komplektacijoje ganėtinai plati. Pavyzdžiui, automobilyje įmontuotos sulankstomos galinės sėdynės leidžia optimaliai išnaudoti erdvę vežant daiktus. Dizaino naujovės pastebimos valdymo prietaisų skydelyje: čia sumontuota įranga nevargina akių. Kilometražo skaitiklis pateikia itin tikslią informaciją, o be to, jame įmontuota speciali atmintis, kurioje išlieka užfiksuoti duomenys.

Visiškai automatinė klimato kontrolės sistema veikia dviejose zonose: ja gali atskirai naudotis tiek vairuotojas, tiek keleivis. Didžiulio visureigio valdymui daugiau malonumo suteikia vairo stiprintuvas bei vairaračio aukščio reguliavimo galimybės ir pastovaus greičio palaikymo sistema.

Geros važiavimo bekele savybės

„Kia Sorento” pasižymi geromis važiavimo bekele savybėmis. 27,9 lipsnio atakos kampas neleidžia priekinei automobilio daliai liestis su žeme sunkiai išvažiuojamose vietose, o 26,4 lipsnio nuvažiavimo kampas patikimai apsaugo galinę dalį automobiliui leidžiantis nuokalne.

Visiškai nauja pavarų sistema užtikrina didelę galią. Dėl įdiegtų techninių naujovių automobilis važiuoja tyliai ir sklandžiai. Gamintojų teigimu, tam įtakos turi ir patikima penkiapakopė automatinė pavarų dėžė H-matic, kuri leidžia pasirinkti ekonominį ir sportinį važiavimo režimą.

Pustrečio litro darbinio tūrio dyzelinis variklis CRD su kintamos sparnuotės geometrijos turbina (VGT) yra vienas galingiausių šios klasės variklių. Didžiausia motoro galia: 125 kW ir 175 arklio galios, esant 3800 apsisukimų per minutę. Tuo tarpu maksimalus sukimo momentas: 392 Nm/2000 aps./min.

Atitinkamas dėmesys saugumui

Siekiant užtikrinti geresnį automobilio valdymą blogomis oro sąlygomis ir važiuojant slidžia kelio danga bei užkirsti kelią automobilio šoniniam slydimui stabdant, „Kia Sorento” visureigyje įdiegta elektroninė stabilumo kontrolės sistema (ESP). Jos mikroprocesoriai ir sensoriai nuolat analizuoja automobilio padėtį – judėjimo kryptį, kiekvieno rato pagreitėjimą bei sulėtėjimą. Jei reikia, sistema automatiškai paskirsto stabdymo galią į kiekvieną iš keturių ratų atskirai ir stabilizuoja automobilį.

Į papildomą saugos įrangos sąrašą įtraukta ABS/EBD stabdžių sistema, dvi priekinės oro saugos pagalvės, saugos užuolaidėlės ir aktyvieji galvos atlošai. Papildomai galima užsakyti ir pagalbinę automobilio statymo sistemą.

Apibendrindami pastarąsias naujoves, „Kia” atstovai pridūrė, kad klientų poreikių patenkinimo tyrimo duomenimis, „Sorento” modelis dvejus metus iš eilės Anglijoje išrinktas geriausiu visureigiu. Tad viliamasi, kad šio atnaujinto modelio patikimumas vis dažniau pateisins ir Baltijos šalių rinkos vartotojų lūkesčius. Juolab kad gamintojai savo klientus vilioja penkerių metų garantija parduodamiems naujiems automobiliams be jokių ridos apribojimų.

„Kia” atstovai juokaudami suskaičiavo, kad būdamas dvidešimčia procentų galingesnis bei tiek pat greitesnis ir dar dešimčia procentų ekonomiškesnis, atnaujintas „Kia Sorento” turėtų būti bene dvigubai geresnis už savo ankstesnįjį to paties pavadinimo „brolį”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.