Teismas auklės advokatus

Jei KTU senato arba SA atstovai dar kartą nesugebės atvykti į posėdį, mokės baudą

Kauno miesto apylinkės teismas antrą kartą negalėjo pradėti parengiamojo posėdžio civilinėje byloje, kurioje bus sprendžiamas Kauno technologijos universiteto (KTU) rektoriaus rinkimų teisėtumas. Vakar į teismą neatvyko atsakovo – KTU senato advokatas Gintaras Pukas.

Žinomi teisininkai turi svarbesnių bylų

Prieš mėnesį posėdis atidėtas neatvykus ieškovo – KTU studentų atstovybės (SA) atstovams. Tą kartą pranešta, kad advokato Stasio Šedbaro kontoros advokato padėjėja Ieva Klimavičiūtė susirgo. Vakar teisme studentams atstovavo tos pačios kontoros advokatė Laura Juozumaitė. Ji papriekaištavo oponentams, kad šie nesusirado kito, į posėdį galinčio atvykti teisininko. G.Pukas iš anksto raštu pranešė, kad tuo pat metu Vilniaus apygardos teisme turįs dalyvauti 6 teisiamųjų baudžiamojoje byloje.

Teisėja Vidutė Liubševičiūtė įspėjo proceso dalyvius, jog kitą kartą nebesitaikstys su atstovų „negalėjimais” dalyvauti ir skirs baudą iki 1000 litų. Teisės aktai teigia, kad liga ar kita byla nėra svari priežastis neatvykti į posėdį. Tikimasi, kad sausio 24-ąją civilinės bylos nagrinėjimas pagaliau pasistūmės.

Norėtų naujų rinkimų

Studentų atstovai tvirtina neatsitrauksią, kol nesužinosią, ar profesorius Ramutis Petras Bansevičius KTU rektoriumi prieš metus buvo išrinktas teisėtai.

„Norime išsiaiškinti, ar buvo pažeistas įstatymas. Jei ne – galime dirbti toliau. Priešingu atveju, reiktų imtis priemonių, kad pažeidimas būtų ištaisytas”, – žurnalistams studentų poziciją dėstė KTU SA narys Kasparas Budnikas. Tokiu atveju KTU rektoriaus rinkimai turėtų būti rengiami iš naujo.

Palaikyti kauniečių į teismą atvykęs Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Jonas Okunis priminė, kad R.P.Bansevičiaus prašymas leisti kandidatuoti į rektorius buvo atmestas, studentų atstovų nuomonė tada buvo išaiškinta slaptu balsavimu KTU SA parlamente.

Jaučia spaudimą

KTU studentai savo aukštosios mokyklos Senatą į teismą padavė po praėjusių metų lapkričio 9-osios rektoriaus rinkimų. Vienintelis kandidatas į KTU vadovo postą – R.P.Bansevičius buvo vyresnis nei 65 metų ir nebeatitiko amžiaus cenzo, todėl be studentų savivaldos pritarimo rektoriumi tapti negalėjo.

KTU senato pirmininkas profesorius Rimvydas Žilinskas yra sakęs, kad senatas neignoravo studentų sprendimo, tačiau pasigedo motyvų. Surengti naujus rinkimus KTU senatą yra raginusi Švietimo ir mokslo ministerija, tačiau atsako nesulaukė. Vietoje to, senatas ėmė abejoti KTU SA, kaip studentų savivaldos, teisėtumu.

Užsitęsus teisybės paieškoms, savo nuomonę nebijančių reikšti studentų gyvenimas KTU nebeteka sena vaga. Pirmo kurso magistrantas K.Budnikas sako pats nejaučiąs dėstytojų spaudimo, bet kitiems studentų atstovybių nariams yra tekę girdėti iš dėstytojų lūpų: „Baikit žaisti tuos žaidimus, nustokit kištis į universiteto valdymą ir pan.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.