Mažieji koalicijos partneriai bruzda

Socialdemokratams priekaištaujama, kad jie vieni derasi su konservatoriais dėl paramos mažumos Vyriausybei

Socialdemokratų partneriai valdančiojoje koalicijoje nepatenkinti, kad vyksta derybos su konservatoriais dėl paramos mažumos Vyriausybei.

Socialdemokratų partijos vadovybę yra pasiekęs kitų į valdančiąją koaliciją įeinančių politinių jėgų – Liberalų ir centro sąjungos, Valstiečių liaudininkų ir Pilietinės demokratijos partijų – raštu išdėstytas nepasitenkinimas, kad socialdemokratai vieni derasi su konservatoriais dėl paramos Vyriausybei, palaikomai vos 56 Seimo narių iš 141. Anot mažųjų koalicijos partnerių, su opoziciniais konservatoriais šiuo klausimu turėtų bendrauti visos keturios valdančiosios partijos.

Tačiau Socialdemokratų frakcijos Seime seniūnė Irena Šiaulienė atmetė tokius priekaištus. Ji tvirtino, kad konservatoriai išreiškė norą derėtis tik su socialdemokratais, ir leido suprasti, jog geriau dvišalės derybos dėl paramos mažumos Vyriausybei nei jokių.

Tėvynės sąjungos lyderis Andrius Kubilius leido suprasti, kad konservatoriai išties nori derėtis tik su socialdemokratais kaip svarbiausia ir didžiausią įtaką valdančiojoje koalicijoje turinčia politine jėga. Anot A.Kubiliaus, Tėvynės sąjunga nenorėtų prie vieno derybų stalo sėstis su prieštaringai vertinamo Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujama Liberalų ir centro sąjunga.

Vakar, Seime patvirtinus kitų metų biudžetą, neteko galios vidurvasarį pasirašytas socialdemokratų ir konservatorių susitarimas dėl paramos tuomet dirbti pradėjusiai socialdemokrato Gedimino Kirkilo vadovaujamai mažumos Vyriausybei. Šiuo metu deramasi dėl naujo analogiško susitarimo, kuris galiotų iki kitų metų Seimo rudens sesijos. Tokį susitarimą numatoma pasirašyti kitą savaitę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.