S.Gaidjurgiui ir bendrininkams nušvito viltis

Šiandien Lietuvos apeliacinis teismas apeliacine tvarka nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje apeliacinį skundą pateikęs 48-erių Sigitas Gaidjurgis neigia padaręs nusikaltimus, už kuriuos buvo nuteistas, ir sako nebuvęs nusikalstamo susivienijimo narys ir organizatorius.

S.Gaidjurgis buvo nuteistas už keliolikos asmenų nužudymus, gyvenamųjų ir poilsio namų, kitokių patalpų, laivo „Meridianas” Klaipėdoje, Šiaulių ir Kauno policijos komisariatų, automobilių aikštelių sprogdinimus.

Kaip pranešė Lietuvos apeliacinio teismo informacijos tarnyba, S.Gaidjurgis ir šioje byloje minimi M.Marijošius buvo Vilniaus apygardos teismo nuteisti kalėti iki gyvos galvos, o A.Graužinis – 8 metams laisvės atėmimo. Klaipėdietis A.Graužinis pripažintas kaltu dėl nužudymo slėpimo, žmogaus sužalojimo, dviejų asmenų laisvės atėmimo.

Prokuroras apeliaciniame skunde prašo šioje byloje 18 metų laisvės atėmimo nuteistam 40-mečiui V.Baltušiui skirti laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos, o A.Graužiniui – laisvės atėmimą 15 metų.

Apeliacinius skundus pateikę M.Marijošius teigia, jog jam paskirta bausmė yra per griežta, o A.Graužinis prašo jį visiškai išteisinti.

Generalinė prokuratūra teigia, jog nuosprendį dera keisti dėl netinkamai pritaikyto baudžiamojo įstatymo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.