Žvilgsnis iš arčiau į Šiaurės šalių muzikos fabriką

Žymioji švedų ketveriukė ABBA, Roskildės muzikos festivalis, dainininkė Bjork, kompozitoriai Edvardas Grygas ir Janas Sibelijus. Kas sieja šiuos visame pasaulyje žinomus muzikos simbolius? Žinoma, jie visi atstovauja Šiaurės šalių muzikos tradicijai. Renginių ciklas „Antras antradienis” kviečia sužinoti daugiau apie šiauriečių muzikos sėkmės istoriją ir š.m. gruodžio 12 d. pristato trečiąjį ciklo renginį „Šiaurės garsai skamba garsiai”.

„Mūsų kaimynai Šiaurės šalyse gali mėgautis pasiekimais muzikos srityje, tačiau ten senus vardus nuolat keičia nauji. Pavyzdžiui, Švedija po JAV ir Anglijos yra trečioji didžiausia muzikos eksportuotoja pasaulyje. Norime pristatyti, kaip veikia šis muzikos fabrikas ir ko mes, lietuviai, galėtume pasimokyti iš savo kaimynų”, – sako renginio organizatoriai.

Renginio metu „Muzikos zona” vadovas Dovydas Bliuvšteinas pasakos apie popmuzikos ir roko gimimą ir raidą Šiaurės šalyse, atskleis muzikos industrijos ypatybes bei muzikos stilius, būdingus atskiroms šalims, pristatys muzikos festivalius ir įdomiausias grupes.

Taip pat bus kalbama apie šios muzikos – sugebėjusios išgyventi didžiulės konkurencijos sąlygomis ir užkariauti plačiausias pasaulio rinkas – populiarumo fenomeną.

Pagal Šiaurės šalių tradicijas artėjančių Kalėdų proga renginio lankytojai bus vaišinami karštu vynu.

Renginio vieta – Šiaurės ministrų tarybos biuro biblioteka, Didžioji g. 5, Vilnius; laikas – gruodžio 12 d. 18.00 val. Renginys vyks lietuvių kalba, įėjimas nemokamas.

„Antras antradienis” yra Šiaurės šalims skirtų renginių ciklas, kurie vyksta kiekvieno mėnesio antrą antradienį ir pristato naujus vardus, reiškinius ir realijas. Ciklo sumanytojas ir rengėjas Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.