Nėščiosios skriaudiką nubaudė likimas

Sugyventinę sumušusį ir peiliu sužalojusį vyriškį po kelių valandų partrenkė troleibusas

Užvakar viename iš liūdnai pagarsėjusių K.Baršausko gatvės bendrabučio tipo daugiabučių įvykęs buitinis konfliktas pasibaigė nėščios devyniolikmetės sužalojimu. Neblaivaus sugyventinio peiliu sužeista mergina netrukus pakliuvo į Kauno klinikas, o po poros valandų į tą pačią gydymo įstaigą atvežtas ir po troleibuso ratais pakliuvęs jos skriaudikas.

Konfliktą aiškinosi peiliu

Kraujo praliejimu baigęsis incidentas K.Baršausko gatvės 77-ajame name įsiplieskė antradienį, apie 13 val. Pas kaimynę viešėjusi devyniolikmetė Lina B. pamatė ateinantį gerokai įkaušusį savo trisdešimtmetį sugyventinį Marių Ž. Pastarasis buvo nusiteikęs gan konfliktiškai, tad jau po kelių akimirkų kaimynės būste įsiplieskė jųdviejų kivirčas.

Lina B. papriekaištavo vyriškiui, kad šis nuolat geria ir, negana to, ilgai negrįžta į namus bei nesirūpina ja ir jų vienų metukų sūnumi. Be to, dar daugiau žibalo į ugnį devyniolikmetė įpylė prabilusi apie prarastą būstą, todėl konfliktinė situacija kas akimirką tapo vis aštresnė, o netrukus peraugo į susistumdymą bei grumtynes.

Galiausiai Marius Ž. galva smogė vienuolika metų jaunesnei sugyventinei į kaktą, o po to griebėsi peilio. Penktą mėnesį kūdikio besilaukianti Lina B. mėgino apsiginti nuo vyriškio, tačiau nesėkmingai: susirėmimo metu sugyventinis peiliu ją sužalojo. Ji mėgino pasprukti nuo užsipuolusio girto vyriškio, tačiau šis vijosi ją iš paskos. Grumtynės tęsėsi ir laiptinėje, kol galiausiai į konfliktą įsikišo ir jo dalyvius išskyrė bei moterį apgynė kaimynai. Visai neseniai jiedu su vienų metukų sūnumi buvo priversti išsikraustyti iš nuomoto buto. Jo šeimininkai apsigalvojo ir atsisakė toliau nuomoti butą, todėl besilaukianti devyniolikmetė su sūneliu ir sugyventiniu buvo priversti ieškotis būsto kitur. Laikinai Lina B. su daiktais glaudėsi pas kaimynę, kurios namuose ir įvyko konfliktas.

Sprukdamas pakliuvo po ratais

Netrukus į incidento vietą iškviesta greitosios pagalbos medikų brigada pristatė sužeistąją į Kauno medicinos universiteto klinikas. Medikai konstatavo, kad apatinėje pilvo dalyje Linai B. buvo padaryta negili, apie dešimties centimetrų ilgio pjautinė žaizda. Nors sužalojimas buvo paviršinis, tačiau gydymo įstaigos medikai nesiryžo išleisti nukentėjusiosios gydytis ambulatoriškai ir dėl viso pikto paguldė į Akušerijos skyrių. Gydytojų teigimu, pavojus besilaukiančios devyniolikmetės gyvybei negresia. Tikimasi, kad šis incidentas neturės įtakos ir įsčiose nešiojamam kūdikiui.

Tuo tarpu jau antrojo jųdviejų vaiko besilaukiančią devyniolikmetę sužalojęs sugyventinis, kol kaimynai šaukėsi medikų pagalbos ir kvietė policijos pareigūnus, spėjo iš konflikto vietos pasprukti. Niekam nebuvo žinoma, kur prapuolė trisdešimtmetis.

Atrodo, ne veltui sakoma, jog lazda turi du galus. Nereikėjo ilgai laukti, kol antrasis atsisuko prieš patį skriaudiką. Apie 15 val. Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato budėtojai gavo pranešimą apie K.Baršausko gatvėje įvykusią eismo nelaimę. Atvykus į avarijos vietą paaiškėjo, kad po troleibuso ratais pakliuvo būtent tas pats trisdešimtmetis Marius Ž.

Teisėsaugininkų teigimu, pėsčiasis bėgo važiuojamąja kelio dalimi ir griuvo prieš pat atvažiuojantį troleibusą, todėl šis kliudė ir sužalojo neblaivų vyriškį. Mariui Ž. lūžo koja, todėl jis greitosios pagalbos medikų netrukus taip pat buvo nuvežtas į Kauno klinikas.

Nukentėjusioji neturi pretenzijų

Vakar kalbinti K.Baršausko gatvės 77-ojo namo gyventojai svarstė, kad išbėgdamas į gatvę ir griūdamas po troleibuso ratais Marius Ž. galėjo mėginti nusižudyti. Tačiau buvo girdėti ir kitokių nuomonių, esą girtam vyriškiui tiesiog susipynė kojos. Beje, nuo daugelio sutiktų vietos gyventojų taip pat sklido alkoholio kvapas, todėl jų teiginiai taip pat neturėtų būti priimami už gryną pinigą.

Paklausti, ar agresyviai nusiteikęs Marius Ž. buvo smarkiai įkaušęs, menka reputacija pasižymintys bendrabučio gyventojai svarstė, kad vyriškis labai girtas negalėjo būti: „Argi vyrui vienas butelis yra daug? Buvo jis kažkiek pasivaišinęs, bet tikrai nelabai girtas”.

Kad ir kaip būtų keista, kalbinti kai kurie šio konflikto dalyvių kaimynai nesidrovėjo teisinti Mariaus Ž. sakydami, kad devyniolikmetei jo sugyventinei nevalia buvo erzinti ir provokuoti ne-blaivaus vyriškio tokiam konfliktui. Gyventojų manymu, dėl šio įvykio bei jo pasekmių abu sugyventiniai turėtų jaustis vienodai kalti.

Vakar po pietų teisėsaugininkus pasiekė kiek keista informacija iš nukentėjusios Linos B. Mergina teigė atsisakanti kreiptis į teismo medicinos ekspertus ir ketina nebereikšti jokių pretenzijų ją sužalojusiam Mariui Ž. Devyniolikmetė tokį savo apsisprendimą grindžia šiltais jausmais savo vaiko tėvui ir tikina jį labai mylinti.

Policijos pareigūnai teigia nesitikėję tokio akibrokšto. Ypač dabar, kai tiek daug dėmesio skiriama nuo smurto nukenčiančioms moterims. Juolab kad turima duomenų, jog prieš ją sugyventinis ranką pakėlė anaiptol jau nebe pirmą kartą, o pastarasis buitinis konfliktas tarp jų laikoma kone kasdieniu nesusipratimu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.