„VP Market” teisybės Rygoje neieškos

Žadėjusi išsireikalauti kompensaciją dėl laikinai uždaryto prekybos centro, „VP Market” savo ketinimų atsisako

Latvijoje veikianti antrinė didžiausio Baltijos šalyse prekybos tinklo „VP Market” įmonė SIA „VP Market” buvo pareiškusi, kad svarstys galimybę reikalauti kompensacijos dėl priverstinai uždaryto prekybos centro Rygoje. Viena didžiausių tinklo parduotuvių „Maxima XXX” neveikė lapkričio 28-29 dienomis, kai mieste posėdžiavo NATO vadovai.

„VP Market” atstovai Latvijoje pranešė, kad NATO organizacinis komitetas atsiprašė dėl nepatogumų, todėl bendrovė nutarė nebereikalauti kompensacijos, „nenorėdama suteikti neigiamo atspalvio svarbiam tarptautiniam įvykiui”.

„VP Market” atstovas spaudai Ivaras Andinšas LŽ sakė, kad turėdama platų prekybos tinklą nuostolius dėl sumažėjusios apyvartos gali padengti pati, tačiau smulkiesiems prekybininkams toks priverstinis ir neplanuotas prekybos sustabdymas galėjo padaryti rimtesnės žalos. Dėl NATO viršūnių susitikimo Rygoje neveikė ir 4 „Rimi” Latvia” prekybos centrai, tačiau įmonė Latvijos spaudai skelbė nereikalausianti kompensacijos.

„Norėjome atkreipti dėmesį, kad ateityje būtų elgiamasi koordinuočiau. Suprantame, kad tai yra svarbus įvykis ne tik Latvijai, bet ir Europai, tačiau apie saugumo reikalavimus buvo galima įspėti anksčiau, kad įmonės susiplanuotų savo darbus”, – aiškino Andinšas. Anot jo, institucijos, organizavusios NATO susitikimą Rygoje teigė ateityje anksčiau informuosiančios prekybininkus apie būsimus nesklandumus, jei to prireiks.

Nuostolius dėl NATO viršūnių susitikimo jau skaičiuoja Lietuvos vežėjai, kurie daugiau nei savaitę buvo priversti laukti milžiniškose eilėse Latvijos ir Lietuvos pasienyje. Vežėjus vienijančios asociacijos „Linava” atstovų skaičiavimais, dėl nejudančio vilkiko transporto bendrovė per parą patiria nuostolių už 860-930 litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.