Ryšys tarp periodontito ir širdies ligų

Jums pastoviai kraujuoja dantenos? Jūs sergate periodontitu? Tuomet rizika patirti širdies infarktą padidėja aštuonis kartus. Tai atrodo visiškai nesusiję dalykai, tačiau Švedijos mokslininkai patvirtino , jog tai yra tiesa. Šį reiškinį jie aiškina taip: burnoje esančios periodontito bakterijos patenka į kraują ir taip pasiekia širdį. Dantenų kišenėlės yra tarsi greitkelis patogenams (ligą sukeliančioms bakterijoms), kurie patenka tiesiai į kraują , o per jį – į pačią jautriausią vietą – širdį.

Mokslininkai nustatė, kad tiek periodontitu sergančių, tiek širdies sutrikimų turinčių žmonių pažeistuose audiniuose vitamininės medžiagos kofermento Q10 kiekis yra mažesnis nei įprasta. Kofermentas Q10 padeda ląstelėse riebalus, angliavandenius ir baltymus paversti energija. Šios medžiagos trūkumas gali paaiškinti, kodėl kai kurios ląstelės pasiduoda ligoms. Jos paprasčiausiai pagamina per mažai energijos, kad galėtų veiksmingai apsisaugoti. Ši medžiaga suteikia širdžiai energijos, kuri padeda jai pumpuoti kraują visame širdies ir kraujagyslių tinkle. Stomotologai taip pat vis dažniau rekomenduoja savo pacientams vartoti kofermento Q10, nes jis gydo kraujuojančias dantenas ir padeda išspręsti infekcijų sukeltas problemas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , .

2 atsiliepimai į "Ryšys tarp periodontito ir širdies ligų"

  1. Ligone

    Matomai sumazejo Q10 perkamumas. 😀

  2. Leta

    Reikia akmenis nuo dantų pašalinti, kurie ir yra kraujavimo priežastis, o ne kažkokį Q10 siūlyti. Privačiuose kabinetuose ne visi dantų gydytojai gali atlikti šią procedūrą, o ir jie patys dažnai apie tai nutyli, tačiau poliklinikose reikia kreitis į dantų specialistus ir problemos tikrai neliks.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.