Jeigu Vyriausybė rytoj pritars, 60 metų sulaukusiems asmenims bus grąžinta po 1100 litų už indėlius

Artimiausiu metu, ryt Vyriausybei pritarus Finansų ministerijos teikiamam nutarimui dėl santaupų atkūrimo, pensininkams, sulaukusiems 60 ir daugiau metų, bus grąžinta dar po 1100 litų. Tikėtina, kad dalis žmonių suspės juos atsiimti dar iki Kalėdų.

„Su pirmos ir antros grupės indėlininkais jau atsiskaityta. Dabar atėjo laikas išpildyti teisėtus trečios grupės indėlininkų lūkesčius. Neabejoju, kad tie pinigai žmonėms pravers – dovanoms, vaistams ar tinkamoms investicijoms”, – sakė finansų ministras Zigmantas Balčytis.

Priėmus šį nutarimą, trečios grupės indėlininkai, t.y. pensininkai, sulaukę 60 ir daugiau metų, galės kreiptis į „Hansabanką” dėl santaupų (rublinių indėlių) atgavimo. Bankui jie turi pateikti pasą ir pensininko pažymėjimą. Indėlininkams, kurie jau anksčiau yra pateikę dokumentus, patvirtinančius priklausymą III indėlininkų grupei, bankas pinigus perves 2006 m. gruodžio 19 d. Tiems, kurie kreipsis į banką dabar, Vyriausybei priėmus sprendimą, pinigai į sąskaitas bus pervesti per keturiolika dienų.

Trečios grupės indėlininkai galės laisvai disponuoti atkurtomis santaupomis arba jų dalimi, bet ne daugiau kaip 2100 litų. Tie, kurie jau atsiėmė dalį atkurtų santaupų, t.y. 1000 litų pagal pernykštį Vyriausybės nutarimą, šiemet galės atgauti dar 1100 litų, o tie, kurie dar nieko neatsiėmė, tačiau priklauso trečiai indėlininkų grupei, turės teisę laisvai disponuoti 2100 litų.

Tokiu būdu iki šių metų pabaigos 86,4 tūkstančiams III grupės indėlininkų būtų išmokėta dar 96 mln. litų, o liktų negrąžinta beveik 165 mln. litų. Į IV grupės, kuriai priskiriami visi kiti indėlininkai, sąskaitas liko nepervesta dar 975,9 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.