Prarastų duomenų Top-10

Kompanija „Ontrack Data Recover” pristatė savo kasmetinį pačių ryškiausių ir kurioziškiausių duomenų praradimo atvejų dešimtuką. Štai jis:

1. Duomenų atkūrimo kompanijos klientas išsiuntė į jos laboratoriją pažeistą kompaktinį diską, supakavęs jį į porą kojinių, kurios neužtikrino tinkamos apsaugos transportuojant. Dėl to pažeidimai pasidarė dar rimtesni ir duomenų atkūrimo procesas kelis kartus pasunkėjo.

2. Universiteto profesoriaus staliniame kompiuteryje ėmė girgždėti kietasis diskas. Tam, kad panaikintų erzinantį garsą, jis išardė kietojo disko korpusą ir pripurškė į vidų alyvos ar panašaus tipo skysčio. Taip jis susidorojo su girgždesiu ir kartu su disku.

3. Grįžęs iš atostogų, fotografas mėgėjas pastebėjo, jog negali pasižiūrėti po vandeniu padarytų nuotraukų, padarytų nauja neperšlapančia skaitmenine kamera. Reklaminiai šūkiai apie hermetiškumą buvo kiek perdėti.

4. Vartotojas performatavo savo diską dešimt kartų ir vėliau suvokė, kad jame visgi buvo naudingos informacijos, kurią reikia susigrąžinti.

5. Nešiojamasis kompiuteris su keliais papildomais kietaisiais diskais pakliuvo po keleivių pervežimo mašinos ratais oro uoste.

6. Nesuvalgyto banano, palikto ant išorinio kietojo disko, sultys sugadino elektrinę įrenginio schemą. Įrenginys sugedo.

7. Viename iš Didžiosios Britanijos universiteto įvyko katastrofinis duomenų praradimas (daugiau nei terabaitas duomenų) – vieną dieną skaičiavimo technikos salėje kilo gaisras. Kompiuteriai buvo aprūkyti ir apipilti vandeniu.

8. Žinomas Didžiosios Britanijos komikas numetė ir pažeidė savo nešiojamąjį kompiuterį su fotografijomis, muzika ir knyga, kurią tuo metu rašė.

9. Keliaudamas iš Londono į Varšuvą, keleivis susidėjo savo nešiojamąjį kompiuterį į krepšį kartu su vonios reikmenimis. Deja šampūnas išbėgo ir užpylė visą krepšį – įskaitant ir kompiuterį su kietuoju disku.

10. Telekomunikacijų kompanijos darbuotojai darbo metu netyčia išmetė nešiojamą kompiuterį iš sraigtasparnio.

Šis sąrašas parodo, jog duomenų praradimas gali atsitikti ne tik netyčia, bet ir dėl grubių įrenginio naudotojo klaidų. Verta paminėti, kad visais aprašytais atvejais prarastus duomenis pavyko visiškai atkurti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.