Dubajuje iškils aukščiausias pasaulyje besisukantis dangoraižis

Bendrovė „Dubai Property Ring” paskelbė apie savo planus pastatyti Dubajuje gyvenamąjį kompleksą „Time Residences”. Šis dangoraižis turėtų tapti aukščiausiu pasaulyje besisukančiu pastatu. Šį naująjį pasaulio stebuklą suprojektavo britų bendrovė „Glenn Howells Architects”. Jo statybos darbai turėtų prasidėti kitų metų birželį ir baigsis 2009 metų pradžioje.

Pranešama, kad 30-ies aukštų pastate numatoma įrengti 200 elitinių butų. Visas dangoraižis suksis aplink savo ašį 360 laipsnių kampu. Projektuotojai teigia, kad šiam judėjimui ketinama naudoti saulės energiją.

Daugiamilijoninės vertės projektas papildys ilgą sąrašą kaip jau pastatytų, taip ir dar statomų architektūrinių Dubajaus įžymybių, garsėjančių savo unikalumu. Tarp jų yra aukščiausias pasaulyje dangoraižis, grupė didelių dirbtinių salų, kurios yra supiltos palmės ir pasaulio žemėlapio forma, povandeninis viešbutis ir kiti.

Bokštas „Time Residences” svers 80 tūkstančių tonų, tačiau jam sukti 5 mm/sek. greičiu pakaks 40 kilovatų galingumo.

Aplink bokštą, ant jo pagrindo bus sudeliota 12 žymių, kurios „rodys” laiką. Taip šis pastatas taps milžinišku miesto laikrodžiu. Beje, numatoma, kad pastatas pilnai apsisuks aplink savo ašį per 7 paras.

„Time Residences”, regis, taps aukščiausiu pasaulyje besisukančiu pastatu, tačiau ne vieninteliu. Šiuo metu Dubajuje kita bendrovė stato 15 aukštų „Rotating Residence tower”, kuriame suksis tik penki paskutiniai aukštai.

Pirmasis tokio tipo pastatas atsirado prieš keletą metų Kuritibe. Jame (savininkams pageidaujant) atskirai sukasi 11 aukštų.

Bendrovė „Dubai Property Ring” paskelbė, kad šis dangoraižis nebus vienintelis. Jos direktorius atskleidė, kad planuojama pastatyti dar 23 tokius pastatus – po vieną kiekvienoje laiko juostoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.