“Grand Prix” iškeliavo į Sankt Peterburgą

Šeštajame tarptautiniame jaunųjų talentų konkurse stipriausi buvo vokalistai iš užsienio šalių

Keturias dienas vykęs tradicinis, jau šeštasis, jaunųjų atlikėjų konkursas „Kaunas talent 2006” vakar finišavo: Muzikiniame teatre buvo apdovanoti nugalėtojai, koncertavo patys talentingiausi atlikėjai.

Solistai, vokalinės grupės, šokių kolektyvai iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Estijos, Bulgarijos, Moldovos, Lenkijos, Rumunijos ir kitų šalių, varžęsi dėl geriausiųjų vardo ir dėl pagrindinio prizo, vertintojų teigimu, parodė gana aukštą meninį lygį. Šiemet, skirtingai nei ankstesniais metais, dalyviams buvo surengti trys konkursiniai turai.

„Esu laiminga, kad man pasisekė labiausiai, sėkme labai džiaugiuosi”, – atsiėmusi pagrindinį apdovanojimą – „Grand Prix” sakė jaunoji solistė Irina Boltykova. Šiai dvidešimtmetei Sankt Peterburgo kultūros instituto studentei toks įvertinimas teko ne pirmą kartą – konkursai Armėnijoje, Lenkijoje irgi buvo paženklinti pagrindiniais prizais. Irina ne tik puikiai dainuoja, bet ir groja saksofonu – su šiuo instrumentu, sakė studentė, ji nesiskiria ir repeticijose, ir laisvalaikiu. Irina į namus parsiveš vertingą dovaną – nešiojamąjį kompiuterį.

Visi kiti laureatai apdovanoti fotoaparatais, televizoriais, DVD grotuvais, žaislais.

Dar viena peterburgietė Liza Milkovska – irgi viena konkurso favoričių: jai teko pirmoji vieta tarp 14-18 metų atlikėjų. „Esu dešimtokė, man dar viskas prieš akis.

Dainuoti labai mėgstu, konkursas Kaune patiko. Kitąkart gal pakovosiu dėl „Grand Prix”, – pasakojo Liza. Iš Moldovos, Kišiniovo, atvykęs Stefanas Roškovanas su savo mokytoja irgi džiaugėsi sėkme: berniukas pripažintas kūrybingiausiu solistu jauniausiųjų grupėje.

Šis muzikų šeimoje augantis septynmetis, pasakojo jo pedagogė, – jau ryškiai suspindusi žvaigždutė. Šiemet berniukas dalyvavo penkiuose tarptautiniuose konkursuose ir trijuose nuskynė laurus.

Vienuolikos-trylikos metų grupėje laureatai buvo du: bulgarė Kristiana Krasteva ir baltarusis Michailas Lila.

Duetui „Eli ir Cvetelin”, atvykusiam iš Bulgarijos, pavyko pelnyti laurus tarp vokalinių grupių, o Lvovo miesto choreografijos kolektyvas „Dance club” pelnė geriausią pripažinimą tarp šokėjų kolektyvų. „Daug kur esame koncertavę, neblogai sekėsi ne viename tarptautiniame konkurse. Bet važiuodami į Lietuvą nesitikėjom sėkmės, todėl labai smagu”, – dalijosi viešnagės Kaune įspūdžiais „Dance club” vadovė Tatjana Polceva.

Pasak konkurso vadovės, Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų direktorės Onutės Žukienės, konkurse stipriausi buvo vokalistai, tarp jų vyko didžiausia konkurencinė kova. Dėl blogų meteorologinių sąlygų negalėjo atskristi dalyviai iš Izraelio, Serbijos ir Makedonijos.

Lietuviams konkurse sekėsi blogiau. Tarp jų laureatų buvo, bet pirmųjų vietų laimėti nė vienam atlikėjui ar kolektyvui nepavyko.

Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų šiuolaikinio šokių kolektyvui „Vėtra” atiteko antroji vieta, taip pat įvertinti ir Utenos šou grupės „Vivo” dalyviai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.