Ūkio banko akcijos įtraukiamos į prestižinius biržos indeksus

Nuo gruodžio 4 d. Ūkio banko akcijos įtraukiamos į prestižinius OMX Baltijos vertybinių popierių rinkos indeksus – OMX Baltic Benchmark ir OMX Baltic 10.

Šiuo metu Ūkio banko akcijos pagal apyvartą biržoje yra tarp penkių aktyviausiai OMX Baltijos rinkoje prekiaujamų akcijų. Šiais metais banko akcijų buvo pirkta ir parduota už beveik 66 mln. EUR. Tai sudaro daugiau kaip 29 proc. Vilniaus vertybinių popierių biržos Oficialaus sąrašo akcijų ir daugiau kaip 7 proc. OMX Baltijos rinkos Oficialaus sąrašo akcijų apyvartos.

„Tikime, kad Ūkio banko akcijų įtraukimas į šiuos indeksus atkreips dar didesnį ne tik Baltijos regiono, bet ir Šiaurės Europos šalių investuotojų dėmesį. Ypač tai siejame su prekybiniu OMX Baltic 10 indeksu, kuriame vieninteliai atstovausime finansinį ir bankų sektorių Baltijos šalyse”,- teigė Ūkio banko valdybos pirmininkė Edita Karpavičienė.

„Visos bendrovės, kurios yra traukiamos į indeksus, sulaukia didesnio dėmesio, tampa labiau matomomis, nes indeksais naudojasi investuotojai, analitikai, juos skelbia žiniasklaida. Į indeksų sudėtį įtrauktoms bendrovėms atsiranda naujų investicijų pritraukimo galimybių, kadangi investuotojai dažniau ir daugiau investicijų nukreips būtent į jas”,- sakė Vilniaus vertybinių popierių biržos valdybos pirmininkė Arminta Saladžienė.

Pasak jos, tam, kad bendrovės pakliūtų į OMX Baltic Benchmark ir OMX Baltic 10 indeksus, jų akcijos turi būti likvidžios bei pakankamas skaičius akcijų turi laisvai cirkuliuoti rinkoje.

Ūkio banko akcijos taip pat yra įtraukiamos į naujai pradėtą skaičiuoti OMX Baltic Finansų sektoriaus indeksą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.