Visuomenei atskleistas tatuiruočių menas

Savaitgalį vykusi pirmoji Memelio tatuiruočių konvencija jos rengėjų nenuvylė, nors, jų nuomone, lankytojų galėję būti ir daugiau. „Kaip pirmam kartui – tikrai neblogai pavyko”, – sakė vienas iš organizatorių tatuiruotojas Danis. Pasak jo, šitaip siekiama kurti teigiamą tatuiruočių meno įvaizdį, kad tai nėra vien „zekų” menas.

Dvi dienas Klaipėdos parodų rūmuose žinomų uostamiesčio tatuiruotojų Timūro ir Danio iniciatyva vykusioje tatuiruočių konvencijoje savo sugebėjimus demonstravo per dešimt profesionalių meistrų iš Klaipėdos, Kauno, Vilniaus, Telšių, Panevėžio, Šiaulių bei svečias iš Talino.

Atėjusieji galėjo ne tik pavartyti tatuiruotojų katalogus – ne vienas jų ir pasipuošė kūno piešiniu. Pasak Danio, visi meistrai turėjo darbo.

Abi dienas nuo pusiaudienio iki 22 valandos vakaro vyko ir kitokios atrakcijos – meistrai piešė ant drobių bei keisdamiesi dirbo prie molbertų, tęsdami tą patį piešinį. Visi atėjusieji su išskirtinėmis tatuiruotėmis taip pat buvo įvertinti – jiems apdovanoti sugalvota net dešimt kategorijų. Organizatorių pastebėjimu, blogai tik tai, kad pritrūko norinčiųjų varžytis: „Kokia kova, kai dėl apdovanojimų kategorijose konkuruoja vos vienas du žmonės”, – apgailestavo Danis.

Nors informacijos apie renginį būta gana daug, meistro nuomone, žmonių susidomėjimas nebuvo labai didelis. „Nežinau kodėl, gal Lietuva dar nėra subrendusi tokiam renginiui, o gal programos trūko”, – spėliojo Danis.

Vis dėlto, Parodų rūmų kasininkė tikino, jog, palyginti su kitais čia vykstančiais renginiais ir parodomis, lankytojų sulaukta ne taip ir mažai – pirmąją dieną apsilankė arti šimto susidomėjusiųjų, antrąją – dar daugiau. „Tiek žmonių, kiek sulaukta per vieną dieną, paprastai apsilanko per mėnesį, taigi per abi dienas – kiek per du mėnesius”, – sakė Parodų rūmų atstovė, kurios nuomone, renginys sulaukė tikrai didelio pasisekimo.

Kad ir kaip ten būtų, Danis ir Timūras neatsisako idėjos ir kitąmet rengti tokią konvenciją, tik ji jau bus kur kas didesnio masto. „Galvojame pakviesti daugiau meistrų, ir ne tik iš Lietuvos, bet ir Pabaltijo šalių. Daugiau rėmėjų, daugiau prizų, galbūt pasikviesti kokią nors grupę koncertuoti, kad žmonės turėtų įvairesnių pramogų”, – svarstė Danis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.