„Komedijose nereikia išlieti daug prakaito”

Gausybės apdovanojimų sulaukęs scenaristas, aktorius, režisierius ir muzikantas Bilis Bobas Torntonas yra padaręs įspūdingą karjerą kino ir TV industrijoje.

Charizmatiškas ir talentingas vyrukas jau spėjo padirbėti su visais garsiausiais mūsų kartos filmų kūrėjais. Nors, ko gero, dar labiau jį išgarsino tai, jog buvo vienos seksualiausių pasaulio moterų – Andželinos Džoli – vyras. Netrukus kino teatrų ekranuose pasirodys naujausias jo darbas „Nenaudėlių mokykla”.

Viljamas Robertas Torntonas gimė Hot Springse, Arkanzaso valstijoje, JAV, 1955 m. rugpjūčio 4 d. neturtingoje šeimoje. Tėvas Bilis Rėjus – pedagogas, treneris, motina Virdžinija – mediumė, aiškiaregė. B. Bobas augo su dviem jaunesniais broliais. Savo karjerą pradėjo kaip muzikantas – grojo būgnais ir dainavo grupėje „Tres Hombres”.

1981 m. jis išsikraustė į Los Andželą drauge su vaikystės bičiuliu Tomu Epersonu siekti aktoriaus ir rašytojo karjeros. Jie nemažai metų stengėsi parduoti savo scenarijus, tačiau niekas, deja, jų nepirko. Tuo metu Bilis visiškai nesirūpino savo sveikata, tad nenuostabu, kad atsidūrė ligoninėje dėl širdies problemų, susijusių su prasta mityba. 1992 m. jis suvaidino juostoje „Vienas melagingas filmas”, kurio scenarijų ir parašė abu bičiuliai. Komanda pagaliau atkreipė į save dėmesį – šis darbas Holivudo buvo įvertintas palankiai.

Bilio populiarumas augo stabiliai, ypač po juostos „Skustuvo ašmenys” (1996), kuriai pats parašė scenarijų, pats suvaidino ir net režisavo. Jo scenarijus įvertintas „Oskaru”, o vaidyba – „Oskaro” nominacija. 2001 m. jis pasirodė drauge su Heile Beri „Monstrų puotoje”. Jo vaidmuo sulaukė puikaus kritikų įvertinimo ir daugybės apdovanojimų nominacijų. Na, o 2004-aisiais B. B. Torntonas gavo savo „žvaigždę” Holivudo garsenybių alėjoje.

Bilis buvo vedęs 5 kartus ir turi 5 vaikus, vienas jų – Medoksas – įsivaikintas drauge su aktore A. Džoli. „Žmonės mano, kad 5 santuokos tai jau keistas dalykas. Aš turiu draugų, kurie atsisakė vedybų ir per savaitę pasimyli su 15 žmonių. Tai kas yra geriau? Galų gale aš bent stengiausi.”

„Nenaudėlių mokykla”

„Nenaudėlių mokykla” – juodojo humoro komedija. Kritikai šią komediją vadina nevykusia ir gana nuspėjama. Rodžeris (akt. Džonas Hederis) – drovus vaikinas. Drovumas jam kaišioja pagalius į ratus visur. Rodžeris galutinai netenka vilties kažką pakeisti savo jėgomis. Štai tada ir atskuba pagalba iš šalies – vaikino ausis pasiekia gandas apie slaptą mokyklą, kurioje iš tokių, kaip jis, padaro tikrus vyrus.

Tikrų vyrų mokykloje paskaitas skaito daktaras P. (akt. B. B. Torntonas). Jis, švelniai tariant, egocentriškas, o jo metodai gana netradiciniai. Dr. P. mokymo programa sudaryta iš nuolatinių studentų įžeidinėjimų, pagardinamų fiziniu skausmu, o asistavimo moterims sistema paremta „niekada nesakykit moteriai komplimentų” ir „meluokit, meluokit ir dar kartą meluokit” dogmomis. Tačiau nutinka tai, ko Rodžeris visai nesitikėjo.

„Komedijoje darbas kitoks nei vaidinant rimtus vaidmenis, kurių turėjau daugiau. Čia tau reikia tiesiog linksmintis. Kai tik pasakoma „veiksmas”, iškart imu atrodyti kaip avigalvis, – sako Bilis. – Be to, kai vaidini tokiame filme, per daug nesijaudini dėl jo likimo, kadangi tai komercinis projektas, kuris paprastai gauna neblogą pelną. Tad labai neprakaituoju.”

Nors B. B. Torntonas ir Dž. Hederis filme stovi priešingose barikadų pusėse, abu puikiai praleido laiką filmuodamiesi. „Jis tikrai šaunus vaikis, mėgstu jį. Žmonės šneka, kad Džonas mormonas ar kažkas panašaus, bet tai nereiškia, kad jis turi sėdėti atsiskyręs nuo visų ir nebendrauti. Ir jis toks nėra. Tiesa, mano gyvenimo patirtis ir jo kardinaliai skiriasi. Dėl to nėra jokių abejonių”, – sako Bilis.

Ar lengva buvo nesusijuokti vaidinant savo personažą? „Tiesiog įsijauti į tą nuotaiką, ir tuomet tai nesudėtinga. Galbūt per pertraukėles pajuokaujame apie tai šiek tiek. Dažniausiai su režisieriumi Todu Filipu – jis juokingas vaikinas. Kol jo nepažįsti, atrodo toks ramus, rimtas vyrukas, bet vėliau pamatai, koks jis gali būti pašaipus”, – tikina aktorius.

Filme B. B. Torntonas moko nevykėlius, kaip reikia suktis. Realiame gyvenime, prisipažįsta aktorius, jis puikiai žino, ką reiškia būti nevykėliu. „Daug kartų taip buvau pasijutęs, todėl jiems labai simpatizuoju.”

Įdomybės

Turi daugybę tatuiruočių, iš jų mažiausiai 6 ant rankų.

Viena iš buvusių žmonų Pietra Don Černiak išsikovojo teismo orderį neprileisti Bilio prie jos ir dviejų bendrų vaikų.

Automobilių mechaniko vaidmeniui filme „Posūkis” (1997) priaugo apie 25 kg.

Interviu „USA Today” tikino, kad yra kamuojamas antikvarinių baldų fobijos.

„Buvau storiausias vaikas Klarko apygardoje, Arkanzase. Jie netgi įdėjo mano nuotrauką į laikraštį. Lyg kokią ropę rekordininkę.”

„Negaliu ramiai išsėdėti muzikiniame teatre. Baisiai norisi užšokti ant scenos, tampyti artistus už plaukų, laipioti per baldus.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.