„Mokinukių” stovykloje – išsiskyrimo nuotaika

Kiek daugiau nei dvejus metus gyvuojančios grupės „Mokinukės” stovykloje pakvipo išsiskirstymo nuotaika. Kolektyvo veiklą prižiūrinti vadovė Laima Lapkauskaitė tvirtina, jog bent jau kol kas tai grupei negresia: tereikia sugalvoti gerą reklamos strategiją, ir „Mokinukės” galės dainuoti keturiese.

Grupė „Mokinukės” susikūrė 2004 metais. Anuomet jas težinojo ištikimiausi vaikų popchoro „Olialia” gerbėjai. Tačiau greit „Mokinukės” sulaukė susidomėjimo ir įvertinimo. Ir nesvarbu, kad jų karjeros pradžioje grupės „Delfinai” lyderis Stano viešai pranašavo, kad mergaitės po metų bus visų užmirštos.

Dabar retas kuris nežino „Mokinukių”. Tiesa, per dvejus metus krykštaujančios mergaitės pasikeitė: paūgėjo, tapo brandesnės. Dvi iš šešių grupės narių šįmet abiturientės, kitos – dešimtokės.

Melomanai galėjo stebėti ne tik kaip „Mokinukės” auga, bet ir kaip keičiasi jų elgesys, sceninis įvaizdis. Net ir muzika kito: antrasis albumas, mergaičių teigimu, visai kitoks nei pirmasis, joms kur kas mielesnis.

Stengiasi negalvoti apie išsiskyrimą

Ir štai, pasiekusios populiarumo viršūnę, „Mokinukės” priėjo prie nelemtos dilemos: kas gi jų laukia po pusmečio, kai dvi narės turės palikti grupę?

Mergaitės sako dar kol kas negyvenančios šia nuotaika – apskritai stengiasi apie tai negalvoti. Tačiau ne visada pavyksta. Grupės vadovė Laima Lapkauskaitė atskleidė: neretai mergaitės susigraudina, kai kalba pakrypsta apie grupės iširimą.

„Tai neišvengiama. Abiturientės Ieva ir Simona, pabaigusios dvyliktą klasę, planuoja studijuoti. Į repeticijas neprivažinės, nes dabar repetuojame kiekvieną dieną”, – apgailestavo vadovė.

L.Lapkauskaitė stebisi, kaip merginos viską suspėja: ir mokslų neapleisti, ir į repeticijas atvykti. „Nežinau, kaip joms pavyksta taip išsisukti iš padėties”, – sako ji.

Prioritetas – studijos Vilniuje

L.Lapkauskaitė mano, kad greit kolektyvą paliksiančios Ieva ir Simona turėtų tęsti muzikinę veiklą: „Tikrai džiaugčiausi, jei mergaitės būtų pakviestos į kokią nors grupę. Jos gabios ir tikrai to vertos”.

Pati Ieva sako neapsisprendusi, ką tiksliai norinti studijuoti. Tačiau širdelė linksta į reklamos vadybos arba renginių organizavimo studijas Vilniuje. Mergina taip pat neatmeta galimybės toliau dainuoti. Tiesa, ne „Mokinukėse”, nes tai vargu ar būtų įmanoma, bet sulaukus kvietimo kokioje nors grupėje.

Simona irgi nori studijuoti Vilniuje, tačiau laimę bandys ir Kaune. Mergina neabejinga renginių organizavimui, lietuvių filologijai. Paklausta, ar neturi net menkiausių minčių ateitį sieti su muzika, atsako: „Mano nuomone, dainuoti galima ir to nesimokant. Geriau įgyti kokią nors kitą specialybę”.

Albumas dedikuotas vadovei

„Mokinukės” jau baigė savo trečiojo albumo įrašus, jis prekybos vietose pasirodė vos prieš kelias dienas. Surengta ir fotosesija, kurioje „Mokinukės” ir vėl pasikeitusios.

„Albumą pavadinome „Pagauk” pagal jame esančią dainą „Pagauk mane”, – pasakoja L.Lapkauskaitė. – Iš tiesų pavadinimą išrinkau aš. Vienąkart mergaitės prie manęs priėjo ir sakė: „Vadove, mes jus taip mylim!.. Norim albumą pavadinti pagal jūsų mėgstamiausios mūsų dainos pavadinimą”. „Pagauk mane” man patinka labiausiai. Be to, noriu, kad žmonės šį pavadinimą suprastų ne tiesiogiai, bet perkeltine prasme”.

Kol kas bus keturios

Iki šiol grupėje „Mokinukės” buvo šešios narės. Ar planuojama, išėjus dviem jų, į kolektyvą pakviesti naujų?

L.Lapkauskaitė tvirtina neapsisprendusi ir šiuo metu nieko tiksliai pasakyti negalinti: „Kol kas nematau, ką galėčiau priimti. Reikia, kad naujoji narė pritaptų, o tai ne visada gali pavykti”.

Jos nuomone, grupę palikus Ievai ir Simonai, bent kurį laiką „Mokinukių” bus keturios. „Manau, jos puikiai susitvarkys. Tačiau pripažįstu, jog nemažai kas gali pasikeisti”.

Atsisakys sportinio stiliaus

Vadovė nepritaria nuomonei, jog grupei verta pasitraukti esant populiarumo viršūnėj. „Manau, „Mokinukės” dar gali gyvuoti. Tik reikės šio bei to naujo. Pakeisim mergaičių įvaizdį. Jos nuolat auga, moteriškėja. Atsisakysime sportinio stiliaus drabužėlių, rinksimės trumpus sijonėlius”.

L.Lapkauskaitė tikino grupės pagausėjimo klausimą apsvarstysianti su vadybininku: „Reikia sugalvoti išties gerą planą, strategiją. Kurį laiką bus tyla, o paskui pateiksime šį bei tą naujo”.

Vadovė apie kiekvieną mergaitę

Ieva, 18 metų. „Ji labai iškalbinga. Visuomet koncertuose veda programą. Be to, Ievutė dar ir daugiausia mokosi. Tačiau yra išsiblaškiusi. Tiesa, moka tai nuslėpti”.

Simona, 18 metų. „Ji dvyliktokė. Galima ją vadinti mūsų grupės choreografe. Įpareigojome Simą sekti naujausius muzikinius vaizdo klipus, o paskui mums parodyti žingsnelius. Simona aš labiausiai pasitikiu: jeigu reikia mane pavaduoti, tik jai patikiu savo užduotis. Ji tarsi grupės mama, antroji vadovė”.

Irūna, 17 metų. „Ji – solistė. Atlieka daugiausia solo dainų. Turi ir daugiausia patirties. Įdomus balso tembras. Net neabejoju, kad ji drąsiai galėtų tęsti solo karjerą. Be to, daug kam ji gražiausia – taip sako gerbėjai”.

Irūnos sesuo Ineta, 16 metų. „Rami, gera mergaitė. Su viskuo sutinka, niekada nesiožiuoja, kad nesirengs taip ar anaip. Sesuo sako, kad namie Ineta visai kitokia. Galbūt. Tačiau ją matau tokią. Tiesa, jos balsas kiek silpnesnis nei sesers”.

Kristina, 17 metų. „Jos balsas – žemo tembro. Būtų galima Kristę pavadinti grupės bosu. Su ja ateityje bus galima dirbti individualiai, kaip su soliste. Tiesa, Kristė nesusitupėjusi, labai išsiblaškiusi, vis ką nors pamiršta”.

Rūta, 17 metų. „Ši mergina turi daugiausia užsispyrimo. Kasdien į repeticijas Marijampolėje važinėja iš Vilkaviškio. Ne kiekviena galėtų kas dieną važinėti daugiau kaip po dvidešimt kilometrų pirmyn ir atgal, į namus grįžti vėlai. Ji kalba apgalvotai, niekada nepasako „ne į temą”. Tačiau Rūta – didžiausia „užmirštukė”. Jei išgirstame frazę, kad kažkas paliko daiktus namie, net neabejojame, kad ji. Rūta labai pyksta, jog dėl užmaršumo jai visada ką nors primenu”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "„Mokinukių” stovykloje – išsiskyrimo nuotaika"

  1. irmutea

    man isties labai gaila ,kad moikinukes liko keturios 🙁

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.