Pirmąją paskaitą skaitė ne dėstytojai

Bendraamžiai padės pasirinkti profesiją

Prieš savaitę startavo AIESEC tarptautinės studentų organizacijos surengtas paskaitų ir interaktyvių užsiėmimų ciklas „Surask savo ateitį”, skirtas Kauno moksleiviams. Specialios atrankos būdu atrinkti 160 mokinių, 10 – 12 klasių, įgavo teisę dalyvauti studentų, verslininkų vedamose paskaitose. Paskaitos vyks dviem srautais, pirmojoje dalyvavo 80 moksleivių.

Apsispręsti sunku

Šio projekto tikslas – suteikti moksleiviams informaciją, kuri padėtų pasirinkti būsimas studijas. Tikimasi, kad šio tikslo pasiekti padės gyvas bendravimas tarp moksleivių ir studentų. Moksleiviams sudaromos sąlygos dalyvauti paskaitose, diskutuoti su verslo srityje išmanančiais vyresniaisiais bei pajusti mokslo universitete dvasią.

Justas Jurevičius, AIESEC narys, „Surask savo ateitį” projekto organizacinio komiteto pirmininkas, pasakoja, jog šio projekto idėja gimė studentams bendraujant su jaunimu. „Buvome susitikę su moksleiviais, surengėme diskusiją ir išsiaiškinome, jog daugumai vyresnių klasių mokinių yra sunku apsispręsti renkantis studijų programą. To priežastys yra kelios: nėra bendravimo tarp studentų ir moksleivių, universitetai pateikia informaciją tik apie save, trūksta informacijos apie patį studijavimą, paskaitas”, – sako J.Jurevičius. Toks AIESEC projektas rengiamas pirmi metai. Įvertinę rezultatus Kaune organizatoriai svarstys galimybę jį rengti ir kituose Lietuvos miestuose.

AIESEC yra tarptautinis tinklas jauniems žmonėms, siekiantiems išnaudoti ir tobulinti savo žinias bei įgūdžius, taip prisidedant prie savų valstybių ir visuomenių vystymosi.

Jis veikia 91 pasaulio šalyje jau beveik 55 metus, ugdant jaunimą, įtraukiant jį į unikalias mainų stažuotėmis programas ir su jomis susijusius projektus.

Paskaitoje – ne vien monologas

Pirmojo srauto pirmoji darbo diena prasidėjo sveikinimo žodžiais ir projekto pristatymu. Šioje pirmojoje paskaitoje dalyvavo projekto organizatoriai, AIESEC nariai, taip pat ir kviestinis svečias – bendrovės „Eurofarmacijos vaistinės” valdybos pirmininkas Ignas Staškevičius, negailėjęs patarimų jaunimui. „Aukštasis mokslas reikalingas visiems. Nereiktų vengti studijuoti siauro pobūdžio specialybių, nes gyvenimas gali pasisukti kita linkme ir galite visiškai nutolti nuo studijuotų dalykų”, – įspūdžiais dalijosi I.Staškevičius.

Paskaitos pranešėjas Gilmintas Albertavičius, VU EF Vadybos ir verslo administravimo trečiojo kurso studentas, moksleiviams papasakojo apie vadybą, verslą, jo pasaulį. „Mano tikslas – specialybę besirenkantiems jauniems žmonėms parodyti, koks mokslas universitete, ko išmokstama. Daviau patarimų apie stojimą į universitetus, ko reikalaujama”, – pasakoja jau trečius metus AIESEC organizacijai priklausantis studentas.

Susidaro nuomonę

Į paskaitą atvykę moksleiviai gavo po aplanką su dienos programa, paskaitos konspektą, lankstinuką apie Tarptautinę verslo mokyklą, rašiklių. Kauno „Saulės” gimnazijos 3B klasės moksleivis Povilas Lenkauskas džiaugiasi pirmąja paskaita ir pasakoja, kad jam tai labai patiko, gauta informacija jis tikrai pasinaudos ateityje. „Supratau, kad šios paskaitos tikrai padės man apsispręsti, ką rinktis studijuoti. Po paskaitos, susiskirstę grupelėmis po 10 žmonių, aptarėme verslo studijų programų skirtumus ir panašumus, gavome informacijos apie AIESEC tarptautinę organizaciją, bendravome su užsienyje studijavusiais žmonėmis”, – pasakoja įtampos paskaitoje nejautęs ir pasireikšti galėjęs jaunuolis. Povilas apie šį projektą sužinojo internete, o dalyvauti paskatino draugai, kuriems jis dėkingas.

Inga Naujokaitė, Jėzuitų gimnazijos 2b klasės moksleivė, neplanuoja studijuoti nieko, susijusio su verslu, tačiau į paskaitas veržėsi norėdama sužinoti, ką nors nauja, susipažinti su įdomiais žmonėmis. „Paskaitos medžiaga buvo išdėstyta labai įdomiai, tiesa, ne viskas man buvo svarbu. Susipažinau artimiau su studentų gyvenimu, diskutavome, kur geriau studijuoti: Lietuvoje ar užsienyje, kaip pasirinkti specialybę. Džiaugiuosi, kad gavau reikalingos informacijos apie įvairius rėmimo fondus, kurių remiamam galima išvykti studijuoti užsienin”, – įspūdžius pasakoja viskuo besidominti mergina.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.