Bilietas į naujametę puotą brangus kaip niekada

Restoranų ir naktinių klubų savininkai ginasi, kad kainas didina šou žvaigždžių apetitas

Naujųjų metų sutiktuvėms rengiasi beveik visi Kauno restoranai ir naktiniai klubai, vos vienas kitas gruodžio 31-ąją užvers duris, išleisdamas savo padavėjus švęsti Naujųjų su artimaisiais. Kainos šįmet solidesnės.

Už garsenybių koncertą – 300 litų

Restoranų ir kavinių savininkai sutaria, kad tinkamai suorganizavęs Naujųjų metų puotą gali užsidirbti kelis kartus daugiau nei paprastą savaitgalio vakarą. Solidesnių pramogų ir poilsio vietų vadovai gruodžio 31-osios šventei pradeda rengtis dar vasaros pabaigoje. Kuo anksčiau, anot jų, pradeda planuoti, tuo didesnė tikimybė išsiversti pigiau ir parengti geresnę programą. Tačiau ne kiekvienam pavyksta įpirkti visuomenės labiausiai mėgstamų atlikėjų programas.

Visą būrį garsenybių šįmet savo svečiams planuoja padovanoti „Bernelių užeigos” savininkai, į „Bajorkiemyje” vyksiančią Naujametę šventę pasikvietę Žilviną Žvagulį, Ireną Starošaitę, Ingą Valinskienę, Deivį bei „Patrulių” komandą su vakaro vedėju Vytautu Šapranausku.

Naujųjų sutikimas garsenybių būryje porai atsieis 600 litų, mat bilietas vienam prie staliuko, nuo kurio matyti scena, kainuoja 300 litų. Atokesnės vietos, iš iki 400 žmonių talpinančios salės, kol kas nėra pigesnės, nes, anot restorano vadybininko Daliaus Gasiūno, „kol kas susidomėjimas milžiniškas, net nežinia, ar visiems norintiems pavyks gauti vietas”.

Ramios džiazo muzikos vakarą planuoja restorano „Miesto sodas” savininkai, vakaro vedėju pasikvietę humoristą Arūną Sakalauską.

Ieško nišų

Kito didžiulio restorano „Tėvynė” direktorė Dalia Vyšniauskienė sako organizuojanti vakarą be žvaigždžių.

„Garsenybių kainos – žvėriškos. Jeigu pasikviesi žinomesnį atlikėją, turėsi jam mokėti labai daug. Tektų branginti bilietus, bet bandysime išsiversti be akį rėžiančių kainų, bet su ne mažiau iškilminga programa”, – sako D.Vyšniauskienė. Restorane „Tėvynė” bilietas į Naujametę šventę kainuoja 150 – 200 litų. Svečius linksmins ansamblis „Metronomas”, Kauno „Ąžuolyno” cirko programa su smaugliais ir baltąja meška. 12 valandą planuojama įžiebti laužą kieme.

„Orientuojamės į šeimas, švenčiančias Naujuosius kartu su vaikais”, – surado nišą „Tėvynės” direktorė. Anot jos, paprastai bilietas šeimoms su atžalomis nėra brangesnis, nebent vaikų būtų labai daug, ar tektų gausiau pildyti vaišių stalą. Restoranas planuoja parduoti apie 150 bilietų, nors gali sutalpinti iki 200 žmonių.

D.Vyšniauskienė sako, kad praėjusiais metais, sukvietus apie 180 žmonių, nebuvo pakankamai erdvės, todėl šiemet planuojama švęsti erdviau.

Po dvyliktos – pigiau

Linksmybes su kabareto šokėjomis planuoja naktinis klubas „Combo”, kur naujametę naktį koncertuos Virgilijus Noreika, grupės „Neo”, „Angelas”.

Vadybininkė Agnė Šmitaitė sako, kad prie staliukų bus maždaug 300 vietų (bilieto kaina – 200 litų), o po dvyliktos į klubą įeiti bus galima ir pigiau – už 50 litų.

Naktinis klubas „Los Patrankos” gruodžio 31-osios naktį rengia teminį vakarą su Las Vegaso dvasia, po dvyliktos klube koncertuos grupė „Yva”. Kol kas tikslios bilietų kainos nėra patvirtintos, bet manoma, kad 150 litų jos neturėtų perkopti.

Dirbs ne visi

Naujametę naktį duris užverti planuoja restoranas „Medžiotojų užeiga”. Jo direktorius Ričardas Mačiulaitis sako, kad toks sprendimas jam atrodo priimtiniausias.

„Mūsų darbuotojai ilsėsis su savo šeimomis, viso pasaulio pelno vis tiek neuždirbsime”, – restoranų grumtynėse dėl geriausios šou programos nedalyvauti nusprendė R. Mačiulaitis.

Suorganizuoti gerą Naujųjų metų šventę reikia didelių pastangų ir finansinių išteklių, be to, niekada negali būti tikras, ar milžiniškos lėšos, sumokėtos atlikėjų honorarams, atsipirks.

Nerizikuoti linkęs ir Paulius Brazauskas, restorano „In Tilsit” direktorius.

„Tik pradedantiesiems šou pasaulio atstovai sunkiai įperkami, todėl šįmet susilaikysime nuo šių sunkiasvorių rungtynių”, – svarsto P. Brazauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.