Ledo ritulys: „Energija” atgimė

Elektrėnų „Energijos” vyriausiasis treneris Dmitrijus Medvedevas po pirmosios pergalės atvirame Latvijos čempionate pareiškė, kad jo komanda jau yra pasirengusi įveikti bet kurį varžovą

„Energija” po keleto gerų, tačiau vis tiek pralaimėtų rungtynių pagaliau laimėjo. Per 20-ąsias atvirojo Latvijos ledo ritulio čempionato rungtynes Elektrėnų ledo ritulininkai namie 5:2 (2:1, 2:0, 1:1) įveikė Daugpilio „Latgale” ekipą. Po du įvarčius nugalėtojams pelnė Petras Nausėda (10.23 ir 27.50) bei Martynas Šlikas (18.19 ir 59.41), vieną – Artūras Švedavičius (39.59). Po šios pergalės „Energija” turi 4 taškus ir turnyre užimą 6-ąją vietą. Nuo laipteliu aukščiau esančio to paties „Latgale” lietuviai atsilieka net 25 taškais. Pirmenybių lyderė Ogrės ASK (51 taškas) ekipa trečiadienį namie 5:3 (2:1, 0:2, 3:0) nugalėjo trečiojoje pozicijoje esančius „Riga 2000” (33) ledo ritulininkus. Būtent iš „Riga 2000” elektrėniškiai šį sezoną buvo atėmę vienintelį savo tašką. Su ta pačia Rygos komanda savaitgalį „Energija” žais du mačus išvykoje.

„Energijos” vyriausiasis treneris Dmitrijus Medvedevas, prie komandos vairo spalio 11-ąją pakeitęs latvį Guntį Balinį, teigia jau atpažįstantis savo komandos braižą.

– Treneri, kaip vertinate rungtynes su „Latgale”?

– Po truputį grįžtame į savo lygį. Svarbiausia, kad pasikeitė komandos charakteris, žaidėjų požiūris į treniruotes ir varžybas. Todėl ir rezultatai tapo geresni. Jau matau, kad tai yra ta mano komanda, kurią palikau po praėjusio sezono išvykdamas dirbti į Lenkiją.

Noriu pabrėžti, kad puikiai sužaidė komandos veteranai: kapitonas gynėjas Rolandas Aliukonis, puolėjai Martynas Šlikas ir Dovydas Kulevičius. Jie tempė komandą į priekį.

Kol kas dar yra daug žaidimo aspektų, kuriuos reikia tobulinti, nesugebame įmušti turėdami kiekybinę persvarą. Po mačų su „Riga 2000” turėsime 3 savaičių pertrauką, per ją ir dirbsime.

– Ar pokyčių komandoje nebus?

– Atvažiavo vartininkas iš Baltarusijos Sergejus Ragovskis, su juo pasirašyta sutartis iki balandžio mėnesio. Vartininko pozicija buvo silpniausia mūsų vieta, dabar viskas turėtų būti gerai, atsirado konkurencija. Daugiau permainų kol kas nenumatyta.

– Turnyro lentelėje nuo varžovų atsiliekate labai daug. Ar mėginsite vytis priešininkus?

– Vytis tikriausiai nebėra prasmės, visą dėmesį sutelksime į atkrintamąsias varžybas. Būtent joms stengsiuosi komandą parengti geriausiai.

– Savaitgalį labai rimtai priešinotės čempionato lyderiams Ogrėje, įveikėte „Latgale”, kuris neseniai du kartus nugalėjo „Rigą 2000”. Atrodo, kad Latvijos čempionate dabar jau galite nugalėti bet kurią komandą.

– Tikra tiesa, nėra komandos, kurios negalėtume įveikti. Žinia, lengvai prieš nieką nelaimėsi, reikia stengtis iš visų jėgų, tačiau prieš kiekvienas rungtynes nusiteikiame siekti tik pergalės. „Rigos 2000” komandoje žaidžia žvaigždės, o mūsų stiprybė yra charakteris, vieninga komanda. Jau matau, kad komanda tampa lyg vienas kumštis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.